cand viata iti da regim…/ when life gives you diet…

… tu faci o salata (aproape) gourmet :p.
… you make an (almost) gourmet salad :p.

Trebuie sa va povestesc despre Leipzig, tocmai ce m-am intors ieri, dupa cateva zile reci si aglomerate, dar minunate. Ah, mancarea, orasul, oamenii de acolo! Insa inainte de asta trebuie sa va impartasesc ultima mea descoperire: faptul ca o dieta, impusa de medic, poate sa fie delicioasa si deloc frustranta, daca i se adauga doar un pic de sare si imaginatie. Dupa cum urmeaza:

I have to tell you about Leipzig – just returned yesterday, after a few cold & busy, but gorgeous days there. Oh, the food, the city, the people! Nevertheless, before that I have to share with you my latest discovery: a diet, upon doctor’s orders, can and will be delicious and not frustrating, with just a pinch of… salt and imagination. As it follows:

Zucchini, patrunjel, usturoi presat, sare, piper, un strop de ulei de masline, pofta buna.
Zucchini, parsley, crushed garlic, salt, pepper, just a drop of olive oil, good appetite.
Mahlzeit!

7 comentarii

 1. Ahhh, I love green foods! Am mancat la Roma o salata de paste cu fasii de zuchini, flori de zuchini, spanac, usturoi si fasole verde de am zis ca mor. O visez si astazi!
  Traiasca dietele, ca din iunie ma apuc si eu!

  Apreciază

 2. Forfecutsa face bine să aducă Roma în discuție: aici nu terbuie să cauți restaurantul vegetarian ca să nu mănânci carne și, mai imporntant: nu ne torturează nimeni cu pătrunjel! :))) Altfel la Germania apreciez mult densitatea de restaurante vegane, vegetariene, bio etc. Cred că orice am mânca, dacă punem ierburile care ne plac totul alunecă mai frumos pe gâtlej în jos. Te-ai văzut cu Bach, la Leipzig? 😛

  Apreciază

 3. ce-ai bre cu patrunjelu? viata fara patrunjel e pustiu!!! in rest, numa de bine si despre Viena vaz ca se inmultesc restaurantele vegetariene si la noi. cat despre Bach, da, bifat. bifat si Goethe mai pe langa Leipzig, povestesc. frumoasa delegatie a mai fost asta, mi-a placut. oameni dornici de cultura, yeeeeey.

  Apreciază

 4. am pus aseară într-o supă care(rețetă italiană din moșii-strămoșii altora) a devenit o chestiune a' la grec 🙂 pătrunjelul e din alt film, aici mi-a căzut bine doar pe lângă pești și vietăți marine, dar în copilărie mă stresa, în supe. Chiar mă gândeam că, fără să știe despre toate proprietățile lui, oamenii l-au folosit mereu pe lângă pește, ca să-i tempereze mirosul. Ccând colo, pătrunjelul, ca și coriandrul, ajută organismul să elimine metalele grele (mercurul, de ex) care există în pești și fructe de mare! Voila' știință!

  Apreciază

Comentariile sunt închise.