te rog sa trantesti usa dupa tine, frumoasa doamna!

Dar tranteste-o cu putere! Daca a mai ramas vreunu’ in urma, sa faca bine sa stinga lumina! 
Cam asta se auzea intr-un anume birou vienez ieri in jurul orelor 10 AM. Ca o doamna ascultatoare ce ma aflu, chiar am trantit usa. Am auzit ca a mai ramas intr-adevar un coleg pe urma sa scoata aparatul de aer conditionat din priza si sa stinga lumina in chicineta. Pe urma a venit si el aici:

Nu chiar la numarul 200, ci nistel mai sus, unde ii zice ceva cu Segelschule. Nu ne-am apucat sa invatam sa ne dam cu yola, ci am hotarat sa dezbatem urmatorul proiect (cu tot cu buget) la umbra unui Radler si a unui schnitzel. Culmea – pentru unii – dar extrem de previzibil pentru mine, chiar am reusit sa concretizam un plan de actiune coerent. Nimeni nu s-a mai certat cu nimeni, chiar daca ne-am contrazis puternic. Dar nu ne-am mai incruntat, am discutat prieteneste, cu argumente si mai ales cu solutii. Cine a zis ca ar trebui sa scoatem munca din birouri pentru a o face productiva mare dreptate a avut!

Sunt pe lumea asta activitati si activitati. Unele pot fi scoase in afara biroului, si chiar cu mare succes. O boare de aer proaspat aduce mai multe beneficii se pare decat orice sedinta interminabila. Angajatii obositi, tracasati si plictisiti nu mai dau randament. Moda sinistra a orelor suplimentare pe care am trait-o intr-o anumita perioada in Romania imi ridica si acum peri pe spinare. Tin minte sentimentul acela de vina amestecata cu o frica de neinteles atunci cand, la terminarea oficiala a programului, trebuia sa plec, dar nu o faceam. Nu plecam de frica sefei care imi arunca priviri veninoase si ma intreba condescendent: da’ unde te grabesti asa? Nu i-a placut cand i-am raspuns odata ca ma grabesc sa ma duc sa-mi traiesc viata, ca programul de munca s-a terminat. Atunci a fost momentul eliberarii mele. Asa ca acum ma bucur enorm cand aud de millenials. Si mai ales atunci cand lucrez cu ei :).
Sa va provoc oare in aceasta minunata zi de sambata sa imi vorbiti despre munca – despre cele bune si cele mai putin bune, despre sefi si modul de conducere? Eu asa as vrea :). Ia sa aud ce aveti de povestit, va rog.

Anunțuri

1 comentariu

Comentariile sunt închise.