e vremea gutuilor: 3 idei ce sa faci cu muntele de fructe din curte

Desigur, blogul parasit cu retete de mancare se tine, si nici alea prea multe, ca mnda, nu vrem sa ne ingrasam ;)). DAR, se face ca gutuiul nostru este gata. De cand cu supermarketurile si agricultura de sera/China eu nu mai stiu cand e gata ce e gata de la mama natura, deci e posibil sa ma mir degeaba ca-s gutuile gata coapte. Cum sunt insa fire practica, decat sa stau sa ma minunez in fata copacului, l-am pus la treaba. Asadar, iaca trei idei cu gutui pe care noi le-am pus in practica zilele astea:

1. gutui coapte la cuptor. Taiate bucati destul de mari, stropite cu lichior, amestecate cu stafide si presarate cu zahar vanilat. Ze yum!
2. tarta asa-s-a-nimerit. Foietaj din comert, niste branza ramasa aiurea prin frigider, gutui taiate felii mai subtirele, maghiran uscat. Ze revelatie, parol!
3. compot de gutui. Compot clasic, ca la mama: apa, zahar, fructe, scortisoara. Ze good ol’ times in bucataria noastra!

Mahlzeit! Voi ce faceti cu gutuile?

Reclame

5 comentarii

  1. tarta sa zicem, dar compotu' :))? taci, ca o sun pe mama sa-i zic ca face compot exotic :)). adevarul cu gutuile mai e si altul: cand le tai, trei felii rontai, una in castron, trei rontai, una in castron :)))

    Apreciază

  2. Vezi de ce nu ajung sa le prepar? :)))))))Sa stii ca mie , in general , tot ce inseamna migaleala si timp si respectarea oridinii si disciplinei in preparare,mi se pare exotic…iar compotul face parte dintre astfel de chestii…la lipsa mea de rabdare,cam prefer lucrurile in stare naturala. :)))))

    Apreciază

  3. stai asa ca te-a informat gresit cine te-a informat :))). sa iti spun cum facem noi: daca nu reusesc sa il pacalesc pe Herr sa taie gutuile e nasol, pentru ca fac ce ti-am explicat mai inainte, adica mananc mai multe decat pun in oala :)). daca reusesc sa il pacalesc, el taie gutuile bucati, le punem in oala cu apa, zaharul si scortisoara si avem grija doar sa nu dea in foc. mmmmmmm! cand faci compot sa-mi pove cum a fost :D!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.