arta · Austria · blog despre Viena · calatorie la Viena · calatorii · ce sa fac la Viena · city break Viena · info utile Viena · informatii despre Viena · scriu despre Viena · viata la Viena · Viena · Viena in 24 de ore

sarutul, Austrian style (1)

Cine n-a auzit de Sarutul lui Klimt? O imbratisare pasionala a doi oameni, un mozaic de culoare si stralucire, tabloul acesta a ajuns poate cea mai cunoscuta opera a pictorului austriac. Creat intre 1907 si 1908, Sarutul (Der Kuss) este realizat in ulei si foita de aur si masoara 180 x 180 cm. Incadratura – un patrat perfect – pare sa imbratiseze la randu-i perechea de indragostiti.
Se pare ca la momentul la care a pictat acest tablou Klimt inca locuia cu mama sa si doua surori necasatorite. Departe insa de a fi un familist convins ori vreun pustnic, Klimt avea un apetit sexual de nestavilit, fiind tatal a cel putin trei copii nelegitimi. Fascinatia sa pentru erotic transpare din mai toate creatiile sale,  insa in tabloul de fata ea este dublata de o sensibilitate si o delicatete aparte.
Tabloul poate vi vazut in prezent in Viena, la Österreichische Galerie Belvedere.

Anunțuri

bun venit! hai sa stam de vorba! dar, te rog, fara spam sau vorbe urate!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s