un altfel de calendar de Advent: ziua 13, cozile de castor

Ce stim noi despre Canada?

Ca e o tara indepartata, unde e foarte frig si sunt multi ursi (?!).

Asa e?

Asa e!

Ce nu stiam majoritatea dintre noi e ca in capitala acestei tari se si mananca lucruri ciudate, cum ar fi cozile de castor. Prajite in baie de ulei si stropite din belsug cu zeama de lamaie, cozile de castor sunt o delicatesa locala, preferata mai ales pe timpul iernii.

De unde provin cozile de castor? Ei bine, nu, in ciuda aparentelor cozile de castor nu vin de la ferma de castori, ci… din sacul de faina. Caci cozile astea nu-s altceva decat un produs de patiserie care aduce cu niste gogosi. In fata pofticiosului ele vin cu un topping de zahar si scortisoara, sau ciocolata, sirop de artar, caramel, sau cine mai stie ce. Caloriile continute nu-s de colo, de aceea poate se mananca mai ales dupa o partida buna de patinaj pe gheata canalului Rideau din Ottawa.
Un adevarat simbol canadian, cozile de castor nu-s – in ciuda aparentelor – vreo reteta istorica. Ele au fost pentru prima oara servite publicului in 1978 si de-atunci au devenit o impresionanta poveste de succes culinar si antreprenorial.
Daca sunteti curiosi, am si o reteta pe care o puteti citi AICI. Cuvantul zilei: Mahlzeit! Sau bon appetit?! Sau pur si simplu pofta buna?!
Reclame

4 comentarii

Comentariile sunt închise.