amenzi in Austria

update: poate te intereseaza si ce se intampla daca nu platesti amenda de circulatie in Austria

Astazi, din categoria amuzant, dar nu prea, va prezentam o mica lista (ramane deschisa) cu diverse amenzi pe care le poti primi in Austria daca nu esti cuminte :).

 • in Viena, daca nu strangi dupa ce catelul tau a facut caca in spatiul public: 36 de euro
 • tot in Viena si tot 36 de euro platesti si daca esti prins ca ai aruncat pe jos chistocul de tigara
 • oriunde in Austria, daca injuri pe cineva in public esti pasibil de 3 luni de inchisoare (nu se spune ce se intampla daca il injuri in cadru restrans, ca de exemplu in confortul propriului camin)
 • daca in timp ce mergi pe bicicleta folosesti telefonul mobil fara hands-free, poti plati o amenda de pana la 72 de euro (peste tot in Austria)
 • in Graz, daca ai chef sa hranesti porumbeii trebuie sa accepti si riscul ca poti fi amendat cu pana la 218 euro
 • in acelasi oras, daca esti surprins band alcool in spatiul public aflat pe teritoriul campusului Universitatii ai ocazia sa cotizezi la bugetul local cu pana la 2.000 de euro
 • in Innsbruck, mai precis in gara, lucrurile sunt la fel de stricte, desi amenda e un pic mai mica: doar pana la 1.453 de euro
Va mai mirati ca e atata ordine si disciplina in Austria :))?

(Va urma, caci n-am terminat, da’ zic sa nu va sperii de tot pe ziua de azi :p!)

update: cateva vorbe despre amenzile de parcare din Viena!

clic pe caricatura pentru a merge pe site-ul sursa
Anunțuri

5 comentarii

 1. Curios de legislatia unuia dintre cele mai laudate sisteme de transport public din lume, am sapat un pic sa vad cum stau lucrurile aici:

  Calatoria fara un bilet valid pe mijloacele de transport in comun se sanctioneaza cu o amenda de 103 Eur + costul unui bilet (2.20 Eur pret on-board), daca doresti sa-ti continui calatoria si sa nu cobori chiar la urmatoarea statie. Daca insa nu ai posibilitatea de a prezenta un act valid cu fotografie, costul transportului pana la cea mai apropiata sectie de politie pentru verificari, este inclusa in costul amenzii, fara bilet suplimentar.

  Din toamna anului trecut, cateva comportamente la bordul mijloacelor de transport in comun si care pot deranja pasagerii, au devenit sanctionabile cu 50 Eur: vorbitul tare la telefon, servirea de alimente in timpul parcursului, ce emana arome in jur, discutiile pe un ton prea ridicat sau saruturile exagerate. Personalul de control are libertate deplina pentru a decide daca fapta respectiva incalca confortul celorlalti parteneri de calatorie.

  Pe de alta parte, parcare auto neregulamentara: lipsa tichet valabil, parcare cu doua roti pe trotuar sau pe loc interzis costa la Viena 36 Eur iar amenda o gasiti in plic sub stergator. Daca insa masina e oprita si incalca legislatia mai mult decat am mentionat anterior, adica obstructioneaza o intrare in curte, impiedica circulatia masinii de salubritate, etc, atunci masina este ridicata, depozitata iar costurile de recuperare sunt cu totul altele.

  Apreciază

 2. Cînd am fost eu odată la tîrgul de Crăciun din Viena am văzut prin centru niște specimene foarte faine de polițiști, nu ca ăștia din poză. Adică aceia nu erau reali, erau angajați doar pe perioade turistice de la agenția de fotomodeli?

  Apreciază

Comentariile sunt închise.