la Anvers, ca la placinte, inainte!

Antwerpen Antwerp Anvers-ul cel de dimineata a fost insorit spre fierbinte si plin de turisti, dar si de proaspat casatoriti care isi fotografiau tacticos toate rudele ce le-au fost alaturi la acest minunat eveniment. Noi? O ceasca de cafea in piata mare si sa pornim!
Prima parte a aventurii de o zi a avut cantitati semnificative de mancare: de la ciocolata la sparanghel (urias!) sau fructe de mare si nenumarate ligheane de masline. Nu, nu le-am mancat, le-am admirat doar. Am renuntat de mult la a mai avea pretentia (nu ca as fi avut-o vreodata :D) ca sunt vreo gourmet care se incumeta sa guste din toate cele prin calatoriile ei, afisand pe blog si pe facebook nenumarate feluri de mancare presupus mancate la aceeasi masa si – in plus – spre ciuda congregatiei de fani, afisand o silueta de invidiat in bikini, pe o plaja neaparat exotica. Nu, noi nu mancam mult prin definitie, asa ca ma multumesc sa hranesc doar lentila aparatului foto cu imagini care mai de care mai apetisante sau mai ciudate.
Prima oprire a fost la o ciocolaterie unde ni se spunea ca putem vizita si fosta bucatarie a lui Napoleon. Cum nu am o prea mare admiratie fata de sus-numitul personaj istoric m-am multumit sa ma amuz pe seama urmatoarelor figurine:
Broscoiul asta tinea in brate un mic anunt: nu atingeti! Nu am inteles de ce nu nu pupati!
Dupa ce am inspectat deci rapid ciocolateria ne-am lasat dusi de val spre piata. Ce minunatie, ce agitatie, ce sparanghel! Va rog sa remarcati cele doua ipostaze: inainte si dupa ale copaii cu sparanghel. Noi ne-am multumit doar sa ne uitam cu jind la el, imaginandu-ne in cate bunatati l-am fi putut transforma daca am fi avut o bucatarie la indemana (oare ar fi trebuit sa intrebam acolo la Napoleon?).
inainte
si dupa 🙂

Tot plimbandu-ne prin piata am inceput sa ne intrebam de unde vine totusi apetitul consumatorului pentru totul cat mai mare: usturoiul era imens, ceapa la fel, de sparanghel am mai zis, dar mai zic inca o data :). Cred ca nimeni nu mai cumpara ceva de dimensiuni medii: ori luam rosii gigant, ori cherry. Si ma intreb unde o fi ramas ea, moderatia.
(va urma)

Anunțuri

3 comentarii

  1. Ehe, ma bucur sa aud ca v-a placut piata! Si noi ne aprovizionam de acolo sambata si duminica, pentru ca locuim la 2 minute de ea 😛 Sunt si flori, pasari..
    Muzeul acela de ciocolata de pe Meir nu-si prea merita numele.. iar asta deoarece nu ofera suficiente informatii despre ciocolata si toate cele, ci e mai mult doar ca sa atraga turistii, fiind pe strada cu magazine.

    Apreciază

Comentariile sunt închise.