get your kicks on Route 66

Stii toate cartile alea de Jack Kerouac, toate filmele si toate muzicile The Doors sau Rolling Stones care contineau, mai deschis sau mai voalat, referiri la Route 66? Si eterna intrebare: cum o fi oare sa calatoresti pe Route 66? Documentarele de la tv nu au facut decat sa adauge mancarici suplimentari in talpa, de fiecare data. Un fel de holy Grail al motociclistilor (nu stiu neaparat daca Easy Rider o fi de vina, pana la urma ala e un film al naibii de depresiv), numele drumului astuia – the mother road – face sa luceasca de pofta ochii oricarui impatimit de doua roti pe care il cunosc.

Am sa va scutesc de istoria acestui drum, caci puteti citi si singuri pe wikipedia, de exemplu. Dar am sa va spun ca rar am vazut atata bucurie cum am vazut in dimineata in care am pornit sa strabatem o portiune a acestei faimoase sosele americane. Grupul nostru a fost oricum foarte disciplinat si vesel si recunosc ca m-am simtit grozav sa calatoresc invaluita de atata energie pozitiva si voie-buna. Prea usor nu a fost: caldura apasatoare si aerul uscat, impins cu putere in plamani de viteza motocicletei, au facut desertul sa para suprarealist. Oprirea de la Roy’s a fost, deci, mai mult decat binevenita. O sticla de root (route!) beer a facut ca lumea sa se vada un pic altfel, in ciuda gustului care mie mi-a adus aminte de frectiile cu carmol ale racelilor din copilarie :)).

Ce mi-a placut mult in turul asta cu motocicleta a fost faptul ca ghidul, in conformitate si cu politica organizatorului, au incercat mereu sa faca opririle in locuri mai putin mainstream, incercand astfel sa si ajute mici afaceri sau, ca in cazul lui Roy’s, sa puna chiar umarul la eforturile de conservare ale micutei localitati Amboy.

Plecand de la Roy’s, orizontul se arata intunecat. Am crezut – in frunte cu ghidul – ca va fi doar o ploaie usoara. Ce a urmat a fost una dintre cele mai iesite din comun experiente pe motocicleta avute vreodata! In mai putin de 10 secunde am fost uzi la piele (waterproof gear my ass, vorba ghidului :)) ), eu am scos ulterior cam un litru de apa din fiecare gheata, soseaua a fost inundata, d-astea… Dar fara asta n-as fi avut ce povesti, asa-i ;)?     

Anunțuri

8 comentarii

 1. cum se zice la fotbal, când plouă sau cînd nu dă unul gol? Ăl de sus n-a ținut cu voi (la faza cu ploaia):P Dar cum altfel ai fi trăit tu o ploaie pe route 66?

  în rest, I rest my case: tare faine culorile. Parcă ați fi în Andaluzia! ?P

  Apreciază

 2. alei, să vezi ce am eo de comentat:)))
  1. m-a mirat suplimentari lîngă mîncărici şi am reşerşat şi iote că e neutru mîncărici :))))) a, acum mă prind că e singular. m, poate are formă idemă de plural. :))
  2. nu am reuşit să vedem Easy Rider. e un mare ruanin gheg la noi acasă, fincă îl avem pe dividi de x secole şi am încercat de nenumărate ori să-l vedem şi am dormiiiiiit alei ce-am mai dormit. :)))
  3. ah da, azi am avut primul curs de arabă. deci dat fiind că în Allah primul al este articol hotărît, traducerea cuvîntului fiind The Dumnezeu :), rezultă că şi Al de Sus are articolul la început, că doar înseamnă practic acelaşi lucru, nuoh? lingvistică aplicată ftw! 🙂

  vreu şi io în UeSA! nici nu trebe musai să fie rut sixtisix!

  Apreciază

 3. da mi se pare aptsolut fascinantă ideea asta, to own a town. 🙂 wiki zice că Roy e închis, aţi avut noroc cu caru. 😀 „On April 28, 2008, Roy's reopened. The renovations and repairs cost $100,000. Albert Okura also planned open a café and mini-mart at the same location;[8] as of 2014 the restaurant remains closed for lack of an adequate potable water supply.”

  Apreciază

 4. :))))))))))))
  1. maicaaaaaaaa, ce face studiu din tine!
  2. aaaaaa, pai noi l-am vazut de mult, na, Kultfilm pentru harleydavidsonisti :)))
  3. m-am gandit ce legatura are Dumnezo cu postarea mea; dupe o vreme am facut legatura cu ce zisa Monica :))

  mdea, recomand sedere de max 3 saptamani, mai mult ti se apleaca.

  Apreciază

Comentariile sunt închise.