stiai ca stii deja germana? (1)

Spelunke. Ia, ce credeti ca inseamna?

Anunțuri

6 comentarii

 1. Cred ca vine de la spelunca?! 🙂 Dex-ul zice ca-i „Local public rău famat; bombă”. Bunica folosea acest cuvant exact pentru acelasi lucru. 🙂
  Glumesc, sigur inseamna altceva, dar, din pacate, nu stiu germana. Google translate spune ca este scufundare. 🙂
  Si acum sa dau buna ziua avand in vedere ca este pentru prima data cand scriu aici.
  Am ajuns pe acest blog de pe blogul la Dani.

  Am citit tot si mi-au placut foarte mult umorul tau si modul cum povestesti. Foarte folositoare mi-au fost si informatiile privind biografiile personalitatilor despre care ai scris. Pe unele dintre ele nu le stiam..
  De asemenea, m-am distrat foarte tare la comentariile tale de pe blogul „Un elefant se legana”. 🙂
  Multumesc!

  Cu drag,
  Mihaela T.

  Apreciază

 2. draga Mihaela, iti multumesc pentru cuvintele lasate aici! ma bucur ca ti-am putut fi de folos, sper sa mai revii in vizita! cat despre cuvantul german Spelunke, exact in aria descrisa de spelunca se inscrie :)). la dictionar zice: „o carciumioara rau famata”. in romana se pare ca a intrat pe filiera franceza, dar orisicum ar fi, originea primordiala e tot latineasca: spelunca. si in greaca veche exista cuvantul spẽlygx, inrudit (dar nu ma intreba cine pe cine a influentat, desi cred ca grecii pe latini, dar poate ma insel), care inseamna „grota, pestera”. ah, si gata pentru astazi cu lectiile de etimologie, desi e pasionant! sa ne citim curand, cu bine!

  Apreciază

Comentariile sunt închise.