Austria · blog despre Austria · blog despre Viena · ce mancam azi · culinar · Pastele in Austria · Paştele la Viena · scriu despre Austria · scriu despre Viena · totusi asta nu e un blog culinar · viata in Austria · viata la Viena

miel in aluat de foietaj, plus doua garnituri simple

Nu ma boscoroditi: asta nu e un blog culinar, dar am sa imi maschez intentiile sub pretextul ca duminica viitoare e Pastele ortodox, deci poate ca aveti nevoie de inspiratie :p . Fotografiile sunt facute pe repede-inainte (hai mai repede, ca ne e foame adica 😀  ), deci sper ca nu se trezeste nimeni sa aiba fo pretentie artistica 😀  .

_MG_7802

Cu mielul treaba a fost extrem de simpla: carnea se rumeneste usor intai intr-o tigaie, apoi se lasa la racit. Foaia de aluat se intinde usurel, cat sa cuprinda uniform carnea. Noi am uns-o cu niste sos de artar si inca numaistiuce (o smecherie canadiana), dar voi puteti pune fie frunze de spanac, ori ceapa verde, ori un amestec de ierburi aromatice, ori ceva ce vi se pare ca se potriveste la gust cu carnea de miel. Produsul muncii de impachetare se ia frumusel si se pune intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt. Se unge aluatul cu galbenus de ou si se da la cuptor (preincalzit la 200 de grade) timp de 25 de minute.

Carnea trebuie sa ramana rozalie, daca insa nu va place rozalie, o puteti lasa mai multisor la cuptor, ma gandesc.

Garnitura am avut niste cartofi (sa le zicem) taranesti, cu rosii uscate taiate marunt-marunt, si niste fasole verde, perpelita usurel in ulei de masline, cu arahide si patrunjel. A fost bun, ce sa zic mai mult de atata :)!

cartofi taranesti fasole verde cu alune

Mahlzeit! Pofta buna! Spor la gatit!

Anunțuri

10 gânduri despre „miel in aluat de foietaj, plus doua garnituri simple

  1. Bun-bun-bun….O sa incerc cu alt animal , ca la noi mielu’ este bleax…adica njmai eu man’c bleaxuri,ma intelegi…Si nici pe ascunselea nu pot face. Poate merge cu ceva de porc…Dar e tare buna ideea asta si aluat de foietaj am.

    Apreciază

    1. sincera sa fiu, abia de doi ani mancam si noi miel. si eu nu-s chiar impacata cu ideea, saracul miel, etc :D. dar a fost bun si sunt recunoscatoare. in aluat merge si porc si vita si cred ca o sa iti placa. tine inauntrul carnii toate aromele si o lasa suculenta.

      Apreciat de 1 persoană

bun venit! hai sa stam de vorba! dar, te rog, fara spam sau vorbe urate!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s