leaving Conchita Wurst sau cum am evadat la Tulln

La Viena nu mai ai loc sa respiri de Eurovision si evenimentele adiacente. Cum asta nu e chiar festivalul meu favorit de muzica (vorbim noi cand o fi cu NovaRock 😉 ), am zis ca in vikend e cazul sa evadam. Asadar am fugit, dar nu foarte departe. Am profitat de weekendul de patru zile (joi a fost sarbatoare, iar austriecii nu-s zgarciti: nu mai cheama pe nimeni la munca vinerea, nu de alta, dar cred ca ar risca sa aiba niste angajati total necooperanti si neproductivi) si am poposit la Tulln. De ce Tulln? De ce nu 😀 ?

Am trecut prin Wienerwald (clic clic!), padurea vieneza acum imbracata intr-un verde proaspat, am mers pe sosele inguste, pline de serpentine, am innoptat la un hotel de langa Tulln, in jurul caruia nu se auzea decat fosnet de frunze si ciripit vesel de pasari. Un vis!

La ora la care ne-am plimbat noi prin Tulln nu se trezise aproape nimeni, desi era destul de tarzior. Noua ne-a placut, nu de alta, dar parca altfel fotografiezi cand nu ti se aseaza nimeni in fata obiectivului 😀 . Zona pietonala e plina de cafenele si restaurante mici si cochete, orasul se rasfata cu luxul apei Dunarii si are, deci, multe fantani arteziene. In plus, are si un muzeu Egon Schiele, pentru cei interesati si pasionati de arta. Si daca tot ziceam de Dunare, promenada care te poarta de-a lungul ei e buna si pentru plimbare pe jos, dar si cu bicicleta. Pentru o duminica lenesa sau o sambata activa, tocmai bine! Si nici nu e departe de Viena!

[clic pe foto pentru a deschide galeria]

4 comentarii

  1. Ma intreb, daca e acelasi Tulln in care am vizitat acum cativa ani o gradina splendida. Am plecat de acolo cu cele mai frumoase amintiri, mai ales ca a fost ceva neprogramat, dupa ce citisem o reclama undeva in metroul vienez. Minunat !

    Apreciază

Comentariile sunt închise.