intrerupem programul pentru un comunicat culinar important pentru tara. cu sparanghel, desigur.

Daca ati intrat aici pentru poze, n-avem. Nu de alta, dar de fiecare data ne era atat de foame incat am uitat sau nu am avut chef sa fac fotografii 😀 . Insa variatiunile cu sparanghel pe care le-am facut anul asta se situeaza in top. Daca in anii precedenti am oscilat strict intre sparanghel fiert si sparanghel copt la cuptor, pe langa care am inventat tot felul de garnituri (caci sparanghelul e vedeta, sa ne intelegem 😀 ), ei bine anul asta ne-am dus imaginatia mai departe de atat. Imaginatia sau sursele de inspiratie, iesind din spatiul teuton si intrand pe teritoriu italian sau francez.

Primul intrat in scena a fost un quiche cu branza si sparanghel. Reteta clasica, buna, simpla, rapida. Savuroasssssssssa la culme!

Apoi am facut budinca cu sparanghel. Sau o fi fost un clafoutis cu sparanghel?! Habar n-am. Cert e ca a avut un pseudo-aluat asemanator cu cel al clafoutis-ului, dar si multa ceapa verde si usturoi verde, nucsoara si, desigur, sparanghel. Tot verde 😀 !

Spaghetelor clasice aglio olio le-am adaugat niste chorizo adus de la Madrid si niste sparanghel verde tras in tigaie cu peperoncini. Parmezan peste si mio Dio, ce minunatie!

Ultima, dar nu cea din urma a fost o lasagna cu sparanghel. Monica mi-a adus aminte de cuvintele memorabile ale si mai memorabilului Garfield: “Once again, my life has been saved by the miracle of lasagna.” OK, poate in acest caz nu viata literalmente, ci casnicia, dar cum casnicia e viata mea 😀 , pana la urma tot acolo ajungem. De ce zic casnicia? Pai pentru ca de vreo trei saptamani deja avem constant sparanghel in meniu si ma gandeam ca poate se plicti Herr si… dar nu mai intru in detalii 😀 .

Una peste alta, daca vreti vreo reteta din astea, va rog sa dati un strigat 🙂 .

Mahlzeit si pofta buna pana una alta, la noi e zi libera, ma duc sa ma plimb 🙂 , ca prea mult am stat la cratita :p !

10 comentarii

  1. Pana acum ne suprapunem la macaroane si la omleta, care intra in categoria clafoutis 🙂 Eu l-am experimentat si in rizotto. Pana si baietilor le-a placut 🙂 Anul trecut am avut o cantitate mare de sparanghel congelat si fiindca a iesit papara dupa ce l-am fiert am facut chiftelute. E bun in orice combinatie.

    Apreciază

  2. adevărată „Viața soției în teorie și practică”, postarea asta! Tăiem sparanghelul, cum procedăm?
    Risotto, da: cu sparanghel și orice varietate de pește. Pe grătar, ca americanii. Fiert pe aburi. Supă-cremă, o nebunie! Dacă reușiți un dulce pe bază de sparanghel să mă anunțați!

    Apreciază

        1. Ar trebui să devină mai popular: clima noastră e foarte prietenoasă cu sparanghelul! Desigur, văuzsem un documentar din care am aflat că e o plantă delicată (de aici și prețul): o bună parte din ceea ce este plantat se strică înainte să ajungă să fie recoltat. #oameniinformați

          Apreciază

Comentariile sunt închise.