am dat o raita la Raiding

Stiti vorba asta, a da o raita? Incep sa intreb si eu ca Monica: mai foloseste cineva cuvintele astea 🙂 ? Daca da, e bine. Daca nu, uite, v-am reamintit eu azi :p !

Va sa zica ne-am urcat in masina, cum ziceam si ieri, ca sa fugim de ploaie. Ma rog, e doar un fel de a spune, pentru ca prognoza meteo nu a fost si nu e nici azi prea incurajatoare (a, pardon! Tocmai ce zisa o fata la teve ca iese soarele azi. Pana nu vad, nu cred!). Si, ca de fiecare data cand e vreme urata afara, ce poti face decat sa te refugiezi prin cafenele sau muzee. Noi am ales varianta din urma, deci iata-ne in Raiding, la casa natala a lui Liszt.

Habar n-am ce e atat de fascinant la calatoritul pe ploaie, pe o vreme pe care nimeni altcineva, poate, n-ar iesi din casa. Nu stiu nici de ce imi plac locurile in care ai zice ca nu locuieste nimeni, daca n-ai vedea iarba tunsa la milimetru si florile ingrijite din fata caselor. La casa natala a lui Liszt a fost asa, aproape de poveste, pentru ca eram doar noi: trei rataciti intr-o zi ploioasa, intr-un loc pustiu, care altfel e aglomerat si popular.

Intai am dat tarcoale cladirii centrului Liszt, hlizindu-ne si facand fotografii de sub umbrela. Aproape ca ne-am speriat, ca niste copii prinsi la furat de cirese, cand s-a deschis usa si un tanar inalt si atletic ne-a intrebat daca ne poate fi de folos, daca vrem sa vizitam casa lui Liszt si centrul. Nu l-am refuzat. Inauntru era cald si galben, de parca se pregatea sa vina Craciunul, desi verdele din curte era cat de crud se putea. Imaginatie de turist!

Casa traditionala, veche, mica (dar mare pentru vremurile acelea) in care s-a nascut Liszt are pereti albi, zugraviti cu var, cum era si la bunica-mea. Doua piane si o orga in trei camere si multe casti din acelea imense la care poti asculta muzica. Un fel de parc de distractii pentru melomani!

Mai zic doar ca intre 12 si 14 iunie are loc aici Festivalul Liszt 2015 si pe urma va las sa descifrati mica poveste a zilei petrecute la Raiding in fotografii (clic pe prima pentru a deschide galeria!).

5 comentarii

Comentariile sunt închise.