cu copiii la Viena: transportul in comun are oferte pentru cei mici

Viena este un oras prietenos, atat cu locuitorii lui, dar si cu turistii care aleg sa isi petreaca vacanta sau un city break aici. Atunci cand va hotarati sa veniti la Viena, nu lasati copiii acasa 🙂 ! Orasul are multe de oferit pentru ei, de la intrari gratuite la muzee, distractie in parcuri si pana la posibilitati de transport care nu va vor distruge bugetul de vacanta. Daca facem o comparatie intre pretul biletelor de autobuz din Bucuresti, de exemplu, si pretul biletelor de autobuz din Viena, sigur o sa ne speriem. Insa poate ne mai linistim un pic cand aflam urmatoarele 😀 :

– copiii de pana la 6 ani circula oricand in Viena gratuit, fie ca e vorba despre metrou, tramvai, autobuz. Trebuie insa sa va asigurati ca aveti la voi un document care sa ateste varsta copilului (daca aveti o legitimatie scolara este perfect!), pentru ca s-ar putea ca personalul care efectueaza controale in mijloacele de transport in comun sa va ceara o justificare.

– duminicile si in zilele de sarbatoare, dar si pe durata vacantelor scolare vieneze, copiii sub 15 ani pot circula si ei gratuit cu mijloacele de transport din oras. Si in cazul lor este recomandat sa aveti la indemana un document care sa le ateste varsta.

– daca ati pornit la drum cu un bebelus, trebuie sa stiti ca pentru carucior nu se plateste nicio taxa suplimentara si ca in vagoanele de metrou, de exemplu, exista locuri speciale pentru parintii cu bebelusi in carucior. De asemenea, exista si tramvaie si metrouri cu podea joasa, insa nu toate sunt prevazute cu aceasta facilitate.

Intr-un episod viitor, cateva vorbe despre ofertele gratuite ale muzeelor, special pentru copii.

Pentru informatii suplimentare puteti consulta, de exemplu, si site-ul companiei de transport vieneze WIENER LINIEN, dar si site-ul wien.info!

Anunțuri

3 comentarii

  1. Este bine ca faci traducere…Noi ne-am prins urechile in bancomatul de bilete si nici limba gimnastica cu nenea vatmanu’ nu ne-a lamurit ce si cum….asa ca am mers juma de drum fara bilet , mereu….ca veneam de unde a intarcat mutu iapa….la 30 de minute de Viena , cu tramvaiul.

    Apreciază

bun venit! hai sa stam de vorba! dar, te rog, fara spam sau vorbe urate!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s