dieta cu frumos: abatia benedictina Göttweig

Aflata la aproximativ 84 de kilometri de Viena, in vecinatatea orasului Krems, abatia benedictina Göttweig e un loc inconjurat de o aura speciala, asa cum sunt de fapt toate locurile spirituale. Aflata pe o culme de deal, parca incercand sa se apropie de cer si sa se distanteze de zgomotul cotidianului, abatia nu este numai un loc unde iti poti cerceta in voie sufletul, dar iti poti bucura si ochii. Arhtectura cladirii, frescele din interior si muzeul vor aduce cu siguranta bucurie tuturor vizitatorilor. Locul este plin de istorie si are o vechime considerabila, abatia fiind fondata in anul 1083 de catre Altmann, episcop de Passau.

Daca ajungeti acolo nu ratati muzeu si fresca lui Paul Troger (clic clic!), aflata pe tavanul care adaposteste cea mai mare scara baroca din Austria. Preturile incep de la 7,50 eur de persoana pentru adulti, iar pentru familii, de exemplu, pretul este de 15 eur (parintii plus copiii de pana la 16 ani). Mai multe informatii gasiti aici (clic clic!).

Daca vi se face foame, fiti fara grija. Restaurantul abatiei va ofera minunate delicii culinare, de la gustari pana la deserturi.

Va las acum cu o parte din fotografiile facute acolo, caci stim cu totii ca o imagine valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte :)! Clic pe prima poza pentru a deschide galeria.

10 comentarii

 1. Intotdeauna ne arati locuri frumoase si mancarica apetisanta! Deja e groasa treaba si trebuie sa-mi deschid un word, sa recitesc postarile ca sa-mi fac o lista cu locuri de vizitat in Austria. 🙂
  Mai am una cu ce ne arata si Dani. 🙂

  Legat de mancare, mi-aduc aminte si acum cu drag, de un Boeuf Bourguignon pe care l-am mancat in parcul din fata Primariei din Viena. Doamne cat de bun a fost! Cred ca ti-am mai spus despre asta?! Scuze, daca ma repet. 🙂

  Iti doresc un sfarsit de saptamana placut!

  Apreciază

  1. :* nu cred ca mi-ai mai spus, dar si daca te repeti, lasa, nu-i bai :D, si eu fac asta! ma bucur ca reusesc sa va aduc lucruri interesante de citit! si tie, un sfarsit de saptamana asa cum il vrei!

   Apreciază

Comentariile sunt închise.