Grexit? mai bine vorbim de o iesire in natura! la Wiesen, unde sunt capsuni si jazz.

Asta e una din zilele acelea de luni cand e mai bine sa nu deschizi nici radioul, nici ziarele. Noi nici nu ne-am inghitit bine cafeaua si au inceput stirile sa vuiasca despre Grexit si despre cum e mai bine sa cari valiza cu bani cash dupa tine daca pleci in vacanta in Grecia. Cum de obicei stirile exagereaza, am scris un mesaj prietenei din Grecia, ca sa aflu daca asa e cum se zice, si-apoi am inchis sursa de poluare. Am deschis insa folderul cu poze de vineri, de la Wiesen, unde am fost sa il vedem pe Bob Dylan.

Localitatea Wiesen (sau Rétfalu in ungureste si Bizmet in limba croata) se afla in landul Burgenland, la aproximativ 75 de kilometri de Viena. Cateva cifre si fapte interesante despre acest loc: pana in 1920/21, localitatea a apartinut de Ungaria, ca de altfel o mare parte a ceea ce azi constituie landul austriac Burgenland. Din anul 1976 se organizeaza la Wiesen, cu mare succes, diverse festivaluri de muzica, genul preferat fiind insa jazz-ul. Festivalurile aduc in prezent localitatii un numar de aproximativ 100.000 de vizitatori.

In afara de muzica, localitatea Wiesen mai e cunoscuta si pentru capsunile sale. Daca ma intrebati pe mine, sunt cele mai bune capsuni mancate vreodata, in afara de cele pe care le mancam in copilarie la bunica 😀 !

Inapoi la muzica, Arena din Wiesen e un loc care ar placea cu siguranta multora dintre voi! Sper sa se vada despre ce e vorba din putinele poze pe care le-am facut. Locul de concert e practic in mijlocul unei paduri, asa ca inainte de inceperea spectacolului ne-am delectat cu cantec de pasari si miros de frunze verzi. Nici nu e de mirare ca locul are atata succes: unde altundeva poti asculta muzica buna stand intins lejer pe iarba 🙂 ?

Noua ne-a placut, ne vom intoarce, caci lista de nume pentru vara asta il include si pe unul din favoritii mei, Iggy Pop!

Cu fotografiile stiti deja, clic pe una dintre poze pentru a deschide galeria!

Reclame

2 comentarii

  1. Ce-mi place, ca aveti si anghinare ! In alta ordine de idei, e bine de stiut ca turistii pot ridica bani de la ATM fara probleme sau pot plati cu cartile de credit, deci nu-i nevoie de o valiza de bani. Chiar si grecii pot plati cu cartile de credit, am experimentat azi de dimineata la SM. Deocamdata. Acuma, ce-o aduce ziua de maine … e greu de socotit. Cred ca nici guvernantii nostri nu stiu la ce sa se astepte.

    Apreciat de 1 persoană

    1. e prima oara cand am vazut anghinare la noi! o sa investighez mai indeaproape, caci daca e de vanzare, am sa ma abonez! sunt multi fermieri curajosi aici, unul a inceput de anul asta sa cultive chiar si orez! despre Grecia, eu sper din suflet ca politicienii si cei care speculeaza pe pietele financiare sa nu isi (mai) bata joc de oameni si Grecia sa isi revina la ritmul ei, ca e o tara prea frumoasa si cu oameni prea faini ca sa se duca de rapa!

      Apreciază

Comentariile sunt închise.