viata la Viena pe timp de canicula: unde inotam? 5 piscine grozave unde sa te racoresti!

Cand ne adunam la cate un pahar de vorba, prietenii mei si cu mine ne minunam de un singur lucru: cata apa poate sa fie in jurul Vienei. Unii dintre noi sunt nascuti aici, altii prin alte parti de Austrie, unii suntem veniti de te miri unde, de prin Europa, de prin America de Nord, din Asia. Cu totii insa iubim orasul asta si cu greu am putea gasi motive care sa ne faca sa strambam din nas, desi micile carcoteli sunt la ordinea zilei. Dar iar divaghez. Zilele trecute, cand inca mai asteptam sa vina din nou vara in Austria, stateam si chibitam: care e cea mai faina piscina din oras? Nu ne-am putut hotari, deci ceea ce urmeaza nu este un top, e doar o insiruire a preferintelor unor oameni 🙂 .

1. Badeschiff, preferata lui Marko (prietenul nascut la Belgrad si venit in Austria cand avea 5 luni 😀 ). De ce? Pentru ca, serios acum, vorbim despre o piscina care pluteste pe Donaukanal. Oamenii trec pe podul de langa si se uita la tine cum sorbi un coctail in timp ce faci cu picioarele miscari (oarecum) artistice in apa 😀 .

2. Neuwaldeggerbad, preferata lui Christian, vienez sadea. Pentru ca multi copaci in jur si restul e pur si simplu poveste :D, zice el. Aha, si inca ceva: se pare ca se si mananca bine aici!

3. Schönbrunnerbad, preferata lui Anne-Christine. Anne s-a nascut la Toronto, din mama austriaca si tata canadian, traieste la Viena din 2010 abia. Ii place locul asta de inot pentru ca a crescut cu povesti despre Sissi si Schönbrunn 🙂 .

4. Therme Wien, preferata lui Ozan, prietenul turc, nascut la Istanbul si venit cu parintii intai in Germania, pe cand el avea doar 2 ani, si mutat apoi in studentie la Viena. Casatorit cu o austriaca de origine sud-africana. Spune ca ii place locul asta de inot si relaxare pentru ca a fost primul loc pe care l-a vizitat in studentie, intr-o iarna. I-au placut atunci saunele si apa calda si bazinele si a fost apoi uimit sa constate ca si vara se poate relaxa aici 🙂 .

5. Strandbad Gänsehäufel. Toata lumea a votat pentru locul asta, poate pentru ca e in mod traditional locul favorit de balaceala al vienezilor 🙂 . Cica nu esti vienez cu adevarat daca n-ai calcat macar o data aici. Asa zice Markus si ar trebui sa il credem: familia lui e de cand lumea si pamantul la Viena 🙂 , se mandreste el.

daca vrei sa inoti, Viena iti ofera locuri minunate, pe alese

Reclame

5 comentarii

  1. ” cata apa poate sa fie in jurul Vienei”!!! :)))
    eu cred că dincolo de info utile pe care le-ai adunat aici spre folosul celor care mor de cald sau vor să facă sport la Viena tu voiai să te lauzi cu anturajul tău cosmopolit 😛

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.