10 prajituri de incercat daca vii la Viena

Zilele astea avem la noi prieteni dragi, unii veniți de foarte departe, alții de ceva mai de aproape și unii de acasă, din România. De fiecare dată când avem oaspeți, eu intru în tourist guide mode, și îmi fac planuri și liste cu ce să le arăt sau pe unde să mergem să mâncăm. Asta în ciuda faptului că prietenii noștri nu-s veniți aici pentru prima oară. Dar cred că așa-i draguț, când îți vin oameni dragi, să încerci să îi răsfeți un pic. Ei, și cum mă gândeam eu la ce sa mai vedem și pe unde să mai mergem, mi-am dat seama că Viena e faimoasă pentru cafeaua sa, dar si pentru produsele sale de cofetarie și patiserie. Așa ca m-am gândit să împart și cu voi câteva dintre recomandarile pe care le-am făcut prietenilor mei!

Lista asta a fost greu de făcut, poate mai greu decât altele, pentru că, serios acum, doar 10 prăjituri pe care să le încerci la Viena?! Dar pornim încetișor, căci așa cum nu le putem ști pe toate, nici de mâncat pe toate nu putem, așa-i 🙂 ?

1. Desigur, Sachertorte. Adorat sau hulit, tortul trebuie neapărat încercat dacă veniți la Viena. Dacă nu datorită domnului Sacher, atunci musai, dar musai doamnei Sacher (clic)!

2. Malakofftorte. Această prăjitură e pentru bucataria vieneză ceea ce e Jofre pentru bucătăria românească. Istorie și militărie întâlnite-n farfurie! Hopa, românul s-a născut poet, e clar, da?

3. Punschtorte. Cui îi place rozul, dar preferă și aromele ușor alcoolice în prăjituri, n-are motive să rateze asta!

4. Cremeschnitte. Îl știți de acasă, dar tot merita încercat și la Viena!

5. Kardinalschnitten. Un pat de bezea moale si aluat pufos, un strat de gem usurel si acrisor, un alt strat de bezea si aluat. Atat de usor, ca se topeste in gura!

6. Scheiterhaufen. In special pentru bezea, dar nu numai 😉 !

Scheiterhaufen prajitura la Viena

7. Mozarttorte. Numele spune totul. Nu poți să vii la Viena, ori în Austria, fară să guști prăjitura asta! Dincolo de asta: martipan, ciocolata, Cointreau.

8. Mohntorte. Tortul cu mac, unul dintre favoritele mele!

9. Kastanientorte. Vienezilor le plac castanele comestibile și asta e vizibil nu numai toamna târziu și iarna, când pe stradă găsești la fiecare colț o mică dugheană care vinde castane coapte, ci se reflectă și în cărțile de bucate.

10. Ribiseltorte. Tort cu coacăze roșii. Să mai zic ceva mai mult decât atâta? Cred că nu e cazul 🙂 !

Bonus: Topfentorte 😀 , în multiplele lui variațiuni. Această prăjitură cu brânză dulce nu este un cheesecake, dar am să insist asupra acestui lucru altă dată :). Până una alta, Mahlzeit, poftă bună și vacanță frumoasă la Viena, dacă e cazul!

Despre strudel (clic!) vom discuta alta data ;)!

cu o singura exceptie, marcata ca atare, toate pozele de pe pinterest, nu imi apartin, sunt folosite doar in scopuri demonstrative.

Daca ti-a placut articolul, da share pe facebook, ca sa afle si altii ce poti manca bun la Viena!

Update: daca faci clic si AICI, mai afli despre ceva bun!

Update 2: despre inghetata AICI.

Inca un update: clic pentru inca 5 alte prajituri bune! Si nu uita sa dai like paginii mele de facebook!

22 de comentarii

  1. Ah, ah, ce tortura e asta la ora pranzului, pe nemancate ! Ma gandesc, ca ar trebui sa vin de multe ori la Viena, ca sa le incerc pe toate 🙂 Sa ne scrii si lista cofetariilor unde e recomandat sa le gustam, da ?

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.