ce nu trebuie sa ratezi daca vizitezi Viena: palatul Schönbrunn, gradinile si Gloriette

Imi place la Schönbrunn din diverse motive. Unul ar fi ca nu e neaparata nevoie sa intri mereu sa vezi muzeul. E foarte in regula daca vizitezi doar gradinile si Gloriette, acestea doua fiind ele insele doua motive puternice pentru a veni aici, mai ales vara. Gradinile sunt mereu extrem de bine ingrijite, cu arbustii taiati artistic, cu florile dispune intr-un mozaic colorat.

Urcarea spre Gloriette, desi poate parea obositoare, nu e chiar asa o mare drama: in zilele mai putin fierbinti poti urma cararile in zig zag, in zilele torite ai si cararile racoroase, de sub copaci. Si, ca orice efort, si acesta iti va fi rasplatit la final, caci de acolo, de sus, ti se deschide in fata ochilor o panorama superba asupra gradinilor palatului si asupra Vienei insasi. Unde mai pun ca sus este si o cafenea, deci, daca vrei, te poti rasfata chiar si cu o prajitura! Ceea ce noi chiar am si facut :D!

Cand cobori de pe Gloriette, nu uita sa mergi si in spatele fantanii lui Neptun. Vara, mai ales, e racoare si bine!

Accesul in curtea palatului Schönbrunn, in gradini si la Gloriette este gratuit. Atentie insa, urcarea pe acoperisul Gloriette presupune o taxa.

Alte idei despre locuri frumoase de vazut in Viena, suveniruri de cumparat, mancare si cate si mai cate gasesti si pe tag-ul „Viena pentru incepatori„!

Pentru galerie, clic pe prima poza, apoi pe sagetele!

Reclame

6 comentarii

  1. In sfarsit am bifat si eu un obiectiv din cele prezentate de tine. 🙂 Data viitoare cand voi ajunge la Viena, nu voi rata nimic din celelalte despre care ne-ai vorbit pana la acesta postare.
    Mi-au placut foarte mult gradinile… si Gloriette. Sus acolo chiar am dat peste un american casatorit cu o romanca din Maramures. Era doar cu baietelul lor. Ma intreba cum este in Maramures. 🙂 Mergea pentru prima data in Romania. 🙂 Direct de la Viena.

    A, era sa uit. Ne-am luat bilete si la „specatcolul” in care iti arata cum se face strudelul cu mere.
    Mi-a placut foarte mult!

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.