11 motive pentru care merita sa faci o excursie la Bratislava, chiar daca ai venit sa vizitezi Viena

Va povesteam nu cu foarte mult timp in urma ca, vizitand Helsinki (clic!), am decis sa facem si o excursie de o zi la Tallin. Principalul motiv pentru care am decis sa facem asta a fost ocazia excelenta pe care zona de granita o ofera calatorului curios: o singura excursie, un singur bilet de avion, dar doua capitale bifate pe harta. Acesta este si cazul Vienei: daca veniti pana aici, luati in calcul si o zi (ori doua) de petrecut la Bratislava. De ce? Am adunat mai jos doar 11 motive pentru care capitala Slovaciei merita vizitata. Lista ramane insa deschisa, gata oricand de a fi imbunatatita si adaugita 🙂 !

  1. De la Viena la Bratislava se ajunge repede. Timpul petrecut pe drum e de aproximativ o ora.
  2. Pentru calatoria de la Viena la Bratislava ai la dispozitie multe mijloace de transport: autobuz, tren, vapor, automobil. Atentie insa, rezervati-va din vreme biletele, daca vreti sa mergeti pana la Bratislava cu vaporul!
  3. E un oras funky, perfect pentru vizitele alaturi de prieteni, dar…
  4. E un oras romantic, perfect pentru o vizita in doi.
  5. Pentru pasionatii de fotografie, statuile interesante din Centrul Vechi sunt un leitmotiv preferat.
  6. Daca ti-e dor de rasfat si relaxare, la Bratislava le poti avea. Majoritatea hotelurilor au un spa, iar la spa poti beneficia de masaje minunate, la niste preturi foarte convenabile.
  7. Cafelenele pitoresti din Centrul Vechi. Cafea buna, prajituri delicioase, atmosfera de neegalat.
  8. Zidurile cu grafitti. Pentru fotografiat, descoperit motive, admirat.
  9. Daca vrei sa ramai peste noapte, chiar si hotelurile cu patru stele au preturi mici. Si piscina!
  10. Mancarea. La Bratislava merita sa vii cu stomacul gol, caci te vei putea delecta in restaurantele din oras, cu bunatati traditional slovace, ori italienesti, ori asiatice, ori…
  11. Castelul. Pentru romantici, sau pentru cei care vor sa priveasca orasul de sus!

Update: inca un motiv sa vizitezi Bratislava!

Bonus: Bratislava e un oras pentru toate anotimpurile, desi ofera ocazionale spectacole naturale, pe care le recomand a fi privite de dincolo de vreo fereastra:

Filmuletul e din vikendul asta, galeria de fotografii dintr-o alta excursie, facuta cu ceva timp in urma.

Pentru a deschide galeria, clic pe prima fotografie.

Anunțuri

8 comentarii

  1. Si , daca tot e lista deschisa , adaug eu o excursie cu vaporasul , pe Dunare , in amonte , cale de 45 de minute , pana la Castelul Devin. O plimbare pitoreasca si un loc de istorie inedit , frumos renovat si caruia ii trebuie rezervata cam jumatate de zi….
    Plus , mai zic , inghetata de iaurt de la tonetele de pe faleza Dunarii , plus berea bestiala , plus Cafe Mayer , plus Mall-ul 😀
    Si gata! 😀
    Ba nu , inca o chestie de care uitasem ( am imbatranit , e clar , de am uitat tocmai de bunaciunea asta) : chiar in fata cafenelei Moods , unde se haleste asa mult , bine si bun , poposeste un tip mistoooooo , de-ti vine sa il intinzi pe pita si sa-l halesti dintr-o inghitura , care are o masinuta mobila , din care vinde cafea….toate tipurile de cafea italieneasca ,plus vieneza si multe soiuri de ceaiuri. Intodeauna se face coada cand tipul apare acolo , in locul ala liber din fata cafenelei Moods si poti sa razi de mine , dar am remarcat muuulte gagici care isi cumpara cafea , cea mai ieftina , cu un euro ( cum faceam si io) , doar asa ca sa stea aproape de tip si sa vorbeasca cu el…ca arata trasnet! Nah , acum gata! ! 😛 😀

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.