imagini din Viena

Un mozaic de imagini. Pasi zilnici prin orasul insorit sau innorat, prin orasul framantat de ganduri si angoase, sau inseninat de oameni frumosi, cu ganduri si fapte bune. Un oras care, desi marcat de prezenta noastra, a locuitorilor sai, pare sa ne ignore uneori, vazandu-si mai departe de viata, in ciuda noastra. Sau, mai bine zis, spre binele nostru.

Nu-i vreun ceas aniversar, dar ii doresc orasului astuia sa ramana asa cum l-am cunoscut: cald, frumos, primitor, uman si bun.

Reclame

5 comentarii

 1. Buna dimineata!
  Viena e un oras in care as reveni oricand cu mare placere. Mi s-a lipit de suflet! Pe strada unde se afla hotelul in care am stat se aflau cladiri cu apartamente. Imi placea sa privesc orasul trezindu-se, sa vad magazinele de la parter cum se deschid, scene simple precum plimbatul cainelui, imbarcarea unei familii in masina pentru a pleca cine stie unde, o doamna venind de la cumparaturi cu plasele in maini, etc. Totul era atat de normal si de senin!
  Un lucru n-am inteles: ce fac vienezii dupa ce ies de la serviciu? Era un pustiu in cartier pe la opt seara… Am vazut cafenele goale sau cu un client-doi, desi nu era foarte departe de centru, caci am stat prin zona primariei.

  Apreciat de 1 persoană

  1. sa stii ca nu pot vorbi decat din experienta proprie si a prietenilor :D. noi mai stam si pe acasa in timpul saptamanii, aici nu am constatat niciodata presiunea aia pe care o traiam la Bucuresti, de exemplu, de a iesi in fiecare zi. e contraproductiv 😀 . insa cand iesim, mergem ori la Heurigen, la periferia orasului, ori prin vreun parc, iesim la alergat, ne vedem cu ceva prieteni pe la ei pe acasa, ori la noi. vikendul e cel care ne scoate din case cel mai mult, si atunci fugim la inot, pe Donauinsel, sau pe dealurile din Wienerwald, la drumetie, sau, oricum, in afara orasului, departe de beton. cafenelele sunt mai mult pentru toamna/iarna/vreme rea, nu-s de zi cu zi, cel putin nu pentru noi si grupul de prieteni. in plus, din experienta proprie, trebuie sa zic ca austriecii in general, nu numai vienezii, nu-s obisnuiti sa traiasca pe strada, in mijlocul cartierului.

   Apreciază

Comentariile sunt închise.