Wiener Frühstück: micul dejun tipic vienez

Servus de la Viena! Diminetile omului obisnuit incep cu o cafea buna sau un ceai. Suntem sfatuiti sa si mancam de dimineata, dar cati dintre noi facem asta? La Viena, tentatia micului dejun poate deveni puternica, mai ales ca pe masa iti apar lucruri simple, dar delicioase.

Un mic dejun tipic vienez consta intr-o cana de cafea buna, o chifla (Semmel), un corn pufos, din aluat crescut (Kipferl), unt, gem si un ou fiert, moale. Variatiuni pe aceasta tema sunt ingaduite si bine-venite: un croissant, cateva feliute de sunca, un suc de portocale, ceai in loc de cafea, eventual fulgi de cereale. Nimic exagerat, dar destul de consistent cat sa iti dea energie pentru cel putin o jumatate de zi activa!

Pofta buna, Mahlzeit si buna dimineata!

(poate te intereseaza si 10 stereotipuri culinare de incercat daca vii la Viena: mancare austriaca la superlativ 😉 )

Reclame

2 comentarii

Comentariile sunt închise.