acasa · Adventul la Viena · blog despre Viena · bunatati vieneze · calendar de Advent · ce mancam azi · ce mancam la Viena · ce sa mananci la Viena · Craciun la Viena · culinar · dulciuri · dulciuri vieneze · iarna la Viena · mancare austriaca · mancare buna la Viena · retete culinare · totusi asta nu e un blog culinar · viata la Viena · Viena

Vanillekipferl: cornulete cu vanilie

24 de usite ale calendarului de Advent. Azi usita ce-a de-a saptesprezecea duce in bucatarie, asa ca va poftesc sa va puneti sorturile!

Nimic nu e mai traditional austriac pentru noi decat cornuletele astea. Desi poate ca o eventuala batalie s-ar putea da intre ele si Kaiserschmarrn, sa ramanem pentru ziua de azi la obiect si subiect, caci suntem in Advent, iar Adventul acum, pe final, incepe deja sa miroasa a biscuiti mici si usor de rontait.

Cum facem Vanillekipferl? Este destul de simplu, astfel incat chiar si cineva fara experienta si fara placere de a intra in bucatarie in alte scopuri decat sa manance, poate sa scoata la capat o tava cu cornulete!

Avem nevoie de:

280 de grame de faina

200 de grame de unt (moale, la temperatura camerei)

100 de grame de nuci macinate (cui ii place, poate amesteca in cantitate si migdale macinate)

80 de grame de zahar pudra

1 pachetel zahar vanilat

zahar pudra si zahar vanilat pentru pudrat

Se amesteca toate ingredientele intr-un aluat care e destul de lipicios. Se face o bila de aluat, se impacheteaza in folie transparenta si se da la frigider pentru doua ore.

Dupa aceste doua ore, aluatul se scoate de la frigider si se imparte in doua sau trei bile (sau cate vreti si cate va ies). Fiecare bila se ruleaza ca niste carnaciori de aproximativ 1,5 cm diametru. Se taie bucatele cam de 4 cm si se indoaie sub forma de cornulet. Se coc in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru aproximativ 15 minute.

Mie imi ies intotdeauna uratele rau, pentru ca nu am rabdare sa le bibilesc. De aceea, intru desfatarea pupilei publicului, va pun poze de pe internet, ca sa nu iesiti de aici speriati 😀 !

Pofta buna si Mahlzeit!

(pont: genial de buni rontaiti cu o cana de lapte cald, cu miere, alaturi!)

Anunțuri

2 gânduri despre „Vanillekipferl: cornulete cu vanilie

bun venit! hai sa stam de vorba! dar, te rog, fara spam sau vorbe urate!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s