Kokosbusserl: prajiturele austriece cu nuca de cocos

24 de usite ale Calendarului de Advent. Azi o deschidem pe cea de-a douazecisidoua purtand deja sortul de bucatarie: lista de cumparaturi a fost dusa la indeplinire, cuptorul deja duduie si arome minunate se raspandesc in toata casa.

Blogul Vienez invarte si el cu spor la linguri si se impiedica printre cratite si tavi. Isi sterge sudoarea, discret, de pe frunte si zice asa:

Pentru a face pupici cu nuca de cocos avem nevoie de

  • 4 albusuri batute spuma tare cu
  • 200 de grame de zahar, carora li se adauga apoi, incorporand usurel
  • zeama de la o jumatate de lamaie si
  • 200 de grame de fulgi de cocos

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt facem mici gramajoare pe care le dam la cuptorul preincalzit la 140-150 de grade si le coacem pentru 20 de minute sau pana cand sunt maronii si taricele. Atentie la cuptorul propriu, fiecare ii stie toanele!

Mahlzeit, pofta buna si spor in toate!

Avem si poze mai acatarii, astea-s facute cu telefonul, dar credeti ca gasim timp sa le descarcam pe celelalte?! 😀