10 idei cum sa nu iesi jumulit in urma unui Craciun la Viena

  1. eventual nu manca trei zile inainte de Craciun (utopie, stiu!). Nu, nu romanii au inventat indopatul de sarbatori, desi poate ca ei l-au dus spre perfectiune, pentru ca, nu-i asa…

cozonac2. fa-ti cumparaturile cu ceva timp inainte, sau, daca ai stat pe coada, respectiv pe scaunul de la birou, si nu ai reusit, ia un schnaps de fructe inainte de a te avanta spre supermarket. Stiu, cel mai aiurea, nashpa si nasol e atunci cand, ca in cazul de fata, supermarketul de langa scara blocului se decide fix cu o saptamana inainte de Craciun sa se inchida din cauza de faliment.

3. daca nu ai avut inspiratia sa comanzi toate cadourile online, oh, well, atunci ai grija sa pastrezi un pic din schanpsul ala de fructe si pentru aceasta ocazie. Mai aiurea e daca trebuie sa mergi cu masina personala pana acolo, caz in care nu recomandam folosirea licorii, decat in cazul in care doresti sa faci cadou politiei niste bani si, desigur, carnetul de conducere personal.

4. in cazul in care nu faci uz de schnaps si mergi sa cauti ultimele cadouri restante, fixeaza-ti bine in minte locul unde ai parcat masina. Eventual fa o poza cu telefonul mobil. Nu, faptul ca ai parcat masina intre o masina rosie cu numar de Ungaria si una albastra cu numar de Romania, iar pe randul din fata era o masina cu numar de Schwechat nu te va ajuta prea mult.

5. in cazul in care totusi ai comandat cadourile online, cel mai bine e sa iti trimiti sotul si copii sa faca niste activitati outdoors. Postasului ofera-i o figura impietrita daca are tupeul sa iti zica, zambind sardonic: Seavas, am venit si azi. Vin in fiecare zi…

6.  ai grija unde ascunzi prin casa cadourile cumparate. Sifonierul unde tii hainele de iarna nu e o idee tocmai buna, mai ales daca, desi cu o zi inainte erau 16 grade, se face brusc frig si toti vor sa dea buzna sa isi scoata gecile groase.

7. ignora micile dezastre care se pot intampla. O unghie frumoasa care se rupe din carne? Zi mersi ca nu ti-a sarit in compozitia de prajitura!

8. gaseste o scuza simpla, dar plauzibila, ca sa eviti invitatia enervanta la masa venita din partea unor rude care nu iti sunt tocmai pe plac. Noteaza ca n-am zis sa minti si noteaza ca vechiul principiu keep it simple functioneaza intotdeauna, desi, recunosc, de cele mai multe ori, viata bate filmul.

9. cand vin oaspetii, ai grija sa dai jos pisica de pe masa si sa te minunezi, cu o figura credibila mvaaaai, dar ea nu face niciodata asa ceva, doar cand vin musafirii! Pregateste-te sa nu te creada nimeni, chiar daca tocmai ai rostit adevarul gol, golut.

10. separa in boluri de culori diferite muraturile in stil romanesc de alea in stil austriac. Cu siguranta nimeni nu va tine minte care unde se afla si unii se vor stramba fie ca sunt castravetii prea dulci, ori prea acri. Zambeste-le cu drag, ridica paharul si ureaza-le pofta buna, bun venit si Craciun fericit!

(credem ca va urma. Deocamdata mergem sa ne tratam de dureri de cap cu o plimbare prin orasul pustiu. Ah, pustiu! Pustiu!!!)

1 comentariu

Comentariile sunt închise.