acasa · bunatati vieneze · ce mancam azi · ce mancam la Viena · Craciun la Viena · culinar · iarna la Viena · retete culinare · scriu despre Viena · stil de viata austriac · totusi asta nu e un blog culinar · viata la Viena · Viena

ce sa faci cu mancarea ramasa de la Craciun. capitolul paine.

Noua ni se intampla, mai ales daca avem prieteni care ne vin in vizita, sa cumparam paine multa. Cumparand paine multa, desigur ca o parte din ea va ramane nemancata. Ce facem cu ea? Simplu: cele mai delicioase crutoane 🙂 !

Noi pastram intotdeauna uleiul acela in care se gasesc rosiile uscate, ba il si imbogatim putin cu aroma de usturoi, sau busuioc, sau ambele. E foarte bun pentru aromatizarea diverselor mancaruri sau, ca in cazul de fata, pentru crearea celor mai cele crutoane!

Taiem painea cubulete, o punem intr-un bol, o stropim apoi cu ulei aromatizat (in cazul de fata este vorba de o bagheta neagra, pentru care am folosit o lingura si jumatate de ulei. Desigur, folositi cat ulei va place, noi preferam crutoanele nu foarte imbibate cu ulei). Amestecam, apoi punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit. La noi, 10 minute la 180 de grade se dovedesc a fi suficiente. Stam insa in permanenta cu ochii pe cuptor, ceea ce va sfatuim si pe voi sa faceti 🙂 !

Crutoanele astea sunt minunate cu supa, ciorba sau in iaurt!

Pofta buna si Mahlzeit! Voi ce faceti cu painea veche?

crutoane de paine neagra cu ulei aromatizat

Anunțuri

3 gânduri despre „ce sa faci cu mancarea ramasa de la Craciun. capitolul paine.

bun venit! hai sa stam de vorba! dar, te rog, fara spam sau vorbe urate!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s