ce sa faci cu mancarea ramasa de la Craciun. capitolul paine.

Noua ni se intampla, mai ales daca avem prieteni care ne vin in vizita, sa cumparam paine multa. Cumparand paine multa, desigur ca o parte din ea va ramane nemancata. Ce facem cu ea? Simplu: cele mai delicioase crutoane 🙂 !

Noi pastram intotdeauna uleiul acela in care se gasesc rosiile uscate, ba il si imbogatim putin cu aroma de usturoi, sau busuioc, sau ambele. E foarte bun pentru aromatizarea diverselor mancaruri sau, ca in cazul de fata, pentru crearea celor mai cele crutoane!

Taiem painea cubulete, o punem intr-un bol, o stropim apoi cu ulei aromatizat (in cazul de fata este vorba de o bagheta neagra, pentru care am folosit o lingura si jumatate de ulei. Desigur, folositi cat ulei va place, noi preferam crutoanele nu foarte imbibate cu ulei). Amestecam, apoi punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit. La noi, 10 minute la 180 de grade se dovedesc a fi suficiente. Stam insa in permanenta cu ochii pe cuptor, ceea ce va sfatuim si pe voi sa faceti 🙂 !

Crutoanele astea sunt minunate cu supa, ciorba sau in iaurt!

Pofta buna si Mahlzeit! Voi ce faceti cu painea veche?

crutoane de paine neagra cu ulei aromatizat

3 comentarii

  1. crutoane si la noi. Rezista cateva sapt.
    In rest, din aia feliata am mai portionat si congelat. Peste cateva zile am scos punga cu punga, de cu seara pt dimineata: perfecta pt sandvishuri.

    Apreciază

Comentariile sunt închise.