acasa · Adventul la Viena · am fost acolo · blog despre Viena · calatorie la Viena · ce sa fac la Viena · ce sa vad la Viena · chestii pe gratis · city break Viena · Craciun in Austria · Craciun la Viena · cumparaturi la Viena · fotografie · iarna la Viena · notite vieneze · pe jos prin Viena · Revelion la Viena · scriu despre Viena · shopping la Viena · vacanta la Viena · viata la Viena · Viena · Viena in 24 de ore · weekend la Viena

o plimbare pe Mariahilferstraße

Stiati ca Mariahilferstraße, aceasta faimoasa artera comerciala a Vienei, si-a schimbat in cursul istoriei foarte des numele? Kremser Straße, Bayrische Landstraße, Laimgrubner Hauptstraße, Mariahilfer Hauptstraße, Fünfhauser Hauptstraße, Penzinger Straße, Penzinger Poststraße sau Schönbrunner Straße sunt toate nume pe care strada le-a purtat si le-a lepadat. Numele pe care il cunoastem cu totii in zilele noastre i-a fost atribuit in pana la urma in 1897, avandu-si originea in numele fostei suburbii Mariahilf, a carei principala strada fusese pana la includerea acesteia in teritoriul Vienei in anul 1850.

In prezent, in jur de 60.000 de oameni viziteaza aceasta strada in fiecare zi. In weekenduri se ajunge chiar si la 75.000 de oameni pe zi. Se fac cumparaturi, sau numai window shopping, se viziteaza baruri, restaurante, cofetarii. Mariahilferstraße este un furnicar de oameni si un simbol al orasului: nu se poate sa vii la Viena si sa nu treci si pe aici.

Noi am vizitat-o destul de des in perioada asta, si ne-am lasat inspirate de povestile din vitrinele de pe Mariahilferstraße. Hai sa vi le aratam si voua!

 

 

Anunțuri

Un gând despre „o plimbare pe Mariahilferstraße

bun venit! hai sa stam de vorba! dar, te rog, fara spam sau vorbe urate!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s