o plimbare pe Mariahilferstraße

Stiati ca Mariahilferstraße, aceasta faimoasa artera comerciala a Vienei, si-a schimbat in cursul istoriei foarte des numele? Kremser Straße, Bayrische Landstraße, Laimgrubner Hauptstraße, Mariahilfer Hauptstraße, Fünfhauser Hauptstraße, Penzinger Straße, Penzinger Poststraße sau Schönbrunner Straße sunt toate nume pe care strada le-a purtat si le-a lepadat. Numele pe care il cunoastem cu totii in zilele noastre i-a fost atribuit in pana la urma in 1897, avandu-si originea in numele fostei suburbii Mariahilf, a carei principala strada fusese pana la includerea acesteia in teritoriul Vienei in anul 1850.

In prezent, in jur de 60.000 de oameni viziteaza aceasta strada in fiecare zi. In weekenduri se ajunge chiar si la 75.000 de oameni pe zi. Se fac cumparaturi, sau numai window shopping, se viziteaza baruri, restaurante, cofetarii. Mariahilferstraße este un furnicar de oameni si un simbol al orasului: nu se poate sa vii la Viena si sa nu treci si pe aici.

Noi am vizitat-o destul de des in perioada asta, si ne-am lasat inspirate de povestile din vitrinele de pe Mariahilferstraße. Hai sa vi le aratam si voua!

 

 

Reclame