acasa · Austria · blog despre Viena · bunatati vieneze · ce mancam in Austria · ce mancam la Viena · ce sa mananci la Viena · city break Viena · culinar · dictionar culinar austriaco-roman · info utile Viena · mancare austriaca · mancare buna la Viena · miercurea fara cuvinte ca avem gura plina · retete culinare · scriu despre Viena · stil de viata austriac · totusi asta nu e un blog culinar · viata la Viena · Viena

Knochenmark Brot – sau ce sa faci cu maduva de la oasele pentru supa

Nu e prima oara cand va povestim pe blogul acesta despre pasiunea austriecilor pentru carnea de vita. Supa clara de vita si Tafelspitz-ul sunt printre cele mai apreciate mancaruri care se pun pe masa aici. Snitelul se face si el din carne de vitel. Sa ramanem insa la supa, in care aproape in mod obligatoriu trebuie sa fie si niste oase cu maduva. Cum bucataria austriaca aplica aceleasi principii pe care le intalneam la bunicile noastre, nu e de mirare, deci, ca dintr-o supa si ingredientele sale se poate face un festin! Iar parte a acestui festin e si aperitivul. Varianta cea mai simpla include o gustoasa felie de paine neagra unsa cu maduva, trecuta repede prin cuptorul incins si presarata apoi cu ceapa de tuns si un pic de piper proaspat macinat.

Alta varianta include o salota tocata marunt-marunta, cateva capere, maruntite si ele, patrunjel tocat si putin ulei de masline. Amestecate toate cu maduva, unse pe paine si tinute scurt in cuptor.

O mancare simpla, perfecta ca aperitiv sau ca gustare. Mai ales in zilele foarte reci, de iarna.

Mahlzeit, pofta buna!

Pentru a vedea fotografiile la dimensiuni mai mari, clic pe oricare dintre ele!

Anunțuri

9 gânduri despre „Knochenmark Brot – sau ce sa faci cu maduva de la oasele pentru supa

  1. eu mai adun oasele mari si le fierb la foc mic indelung, ii mor ei vitaminele dar ramane colagenul, minerale din belsug. Inclusiv salvez oase de la friptura, amestec gaina, porc, vita, ce am (unii zic si de peste, eu nu 😀 ). Zeama o folosesc la supe de galusti, baza de mancaruri, in loc de ulei si apa la friptura, la legat umplutura de ardei umpluti (sarmale nu fac), sau la piftie. Mai ales iarna, vara raar fac.

    Apreciat de 1 persoană

bun venit! hai sa stam de vorba! dar, te rog, fara spam sau vorbe urate!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s