mandrie si etichete. si poate chiar si un pic de prejudecata

Pentru ca aseara pe facebook s-a lasat cu multe rasete si jocuri de cuvinte pornind de la o simpla eticheta de borcan, ne-am gandit azi sa postam (in sfarsit!) colectia noastra de etichete de produse alimentare. Nu orice fel de etichete, ci unele care denota fie patriotism local, fie patriotism in toata regula 😀 . Vedeti voi, in Austria, aproape fiecare producator tine sa mentioneze pe eticheta regiunea de unde provine produsul sau, ori trambiteaza sus si tare, inclusiv prin afisarea unei benzi rosii-albe-rosii (steagul Austriei) ca produsul e autohton. Inca nu suntem sigure daca asta este din mandrie, e un artificiu de marketing sau vine in urma scandalurilor care se tot repeta cu privire la chiar originea produselor sau a materiei prime folosite pentru produsul finit. Un lucru recunoastem insa: cand mergem la supermarket alegem cu precadere ceva fabricat in Austria. Sa insemne oare asta ca strategia functioneaza?

Voi dupa ce va ghidati cand mergeti la cumparaturi? Alegeti sa sustineti productia locala sau cautati ceva adus din strainatate?

(Pentru a deschide galeria, clic pe oricare dintre fotografii.)

 

2 comentarii

  1. O, si catalanii tin mult la mindria locala. Pe multe etichete apare steagul si in magazine sint mereu etichete care anunta ce e produs/fabricat in vecinatate. Nu-mi propun in mod special sa cumpar produse spaniole, dar cu siguranta majoritatea sint spaniole/catalane, si pentru ca-s mai vizibile, si mai accesibile.

    Apreciază

  2. De regula produsele autohtone dupa mine ar trebui sa aiba un pret mai mic sau similar cu produsele care vin din exterior, evident de aceeasi calitate. Ma uit mai intai la calitate, apoi la pret. Desigur daca vreau tiramisu caut mascarpone italienesc. 🙂

    Apreciază

Comentariile sunt închise.