de Dragobete, lista cu cele mai iubite nume de bebelusi in Austria

Ah, Dragobetele, ah, februarie! Nu stim cum se intampla ca luna aceasta e luna iubirii. Pana la urma, e o luna friguroasa, cu zapada, sau macar cu lapovita, vant si vreme in general neprielnica. Dar poate ca tocmai de asta e luna iubirii, caci daca nu ai cum sa iesi afara din casa… intelegeti voi 😀 !

Nu avem cunostinta de statistici cu privire la luna cand au loc in Austria cele mai multe nasteri. Avem insa acces la o statistica oficiala care ne spune care au fost cele mai populare nume de bebelusi in anul 2014. Cea pentru 2015 probabil ca este inca in lucru.

Alegerea unui nume pentru copilul tau e probabil una dintre cele mai grele misiuni din viata 😀 – pentru ca decizia ta este pe viata! Care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont? Sa se potriveasca alaturi de numele de familie, sa nu poata fi diminutivat/ rimat cu cuvinte jignitoare sau vulgare, sa fie un nume de sfant, sa fie un nume mai putin comun, sau, dimpotriva, sa fie un nume des intalnit, sa fie un nume scurt, sau unul mai lung? In cazul familiilor multiculturale mai apare si urmatoarea problema: sa fie un nume usor de pronuntat pentru ambele parti ale familiei 😀 !

Trecute sunt vremurile in care nume precum Ernst, Otto, Wolfgang, Birgit, Sigelinde sau Ulrike erau in topul preferintelor. De asemenea, moda numelor „exotice”, precum Kevin, Jennifer si Jaqueline a trecut si ea.

In anul 2014 top 10 national al numelor de fetite arata asa:

 1. Anna
 2. Hannah
 3. Sophia
 4. Emma
 5. Marie
 6.  Lena
 7. Sarah
 8. Sophie
 9. Laura
 10. Mia

Top 10 national al numelor de baietei este urmatorul:

 1. Lukas
 2. Maximilian
 3. Jakob
 4. David
 5. Tobias
 6. Paul
 7. Jonas
 8. Felix
 9. Alexander
 10. Elias

Strict pentru Viena, avem si top 10 nume de fetite si baietei pentru anul 2015, dupa cum urmeaza:

Fetite:

 1. Emma
 2. Mia
 3. Sarah
 4. Lena
 5. Laura
 6. Anna
 7. Emilia
 8. Sophie
 9. Lea
 10. Elena

Baietei:

 1. David
 2. Leon
 3. Maximilian
 4. Filip
 5. Alexander
 6. Daniel
 7. Lukas
 8. Elias
 9. Benjamin
 10. Tobias

Reintorcandu-ne la statistica nationala, se pare ca Anna si Lukas sunt inca din anul 1996 printre cele mai iubite nume la austrieci. Mai mult, Anna este castigatoare in top pentru a sasea oara, Lukas pentru a optsprezecea!

Ce parere aveti de listele acestea? Si am fi tare curioase sa aflam care sunt numele voastre favorite – in general, nu neaparat din aceste liste 🙂 ! Iar pentru parinti, o intrebare: voi cum ati ales numele copilului/ copiilor vostri?

picioruse dragute de bebelus

Sursa info: statistik.at si wien.gv.at

2 comentarii

 1. In Romania, o statistica recenta spune ca cei mai multi copii sunt conceputi in postul Craciunului si cei mai putini in postul Pastelui! In ce priveste numele preferate de romani, cred ca multe nume din listele de mai sus se regasesc si la noi pe locurile fruntase, nu neaparat in aceeasi ordine. In ceea ce ma priveste, cand am ales numele copilului ma gandeam sa caut si eu unul mai „proaspat”. Am luat una dintre multele liste ce se pot gasi pe net, dar pe la D m-am oprit. Am gasit acolo un nume care mi-a placut si n-am mai trecut de el! Se pare ca multe mamici de prin Romania n-au mai trecut de litera asta, caci, fara sa stiu, am ales unul dintre numele foarte populare, drept pentru care copilul meu mai are in clasa inca doi cu acest nume.

  Apreciază

 2. Hihi! Și la mâțe e ”săptămîna brânzei” tot cam la vremea asta! E ceva în aer… 😀
  Noi am ales (pre)numele băiatului nostru așa: un nume de sfânt + un nume de erou + un nume de drăgălit. Așa că are trei prenume, parcă-i neam de nobili! Au fetele de unde să aleagă!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.