24 de ore la Oslo, sau cum e sa calatoresti pe fast forward

Acum ceva (mai multa) vreme, daca ne-ar fi intrebat cineva care ar fi rostul calatoriilor pe repede-inainte, probabil ca am fi raspuns ca nu exista niciun rost. In prezent, dupa niste ani buni de calatorii si de placere, si de serviciu, nu putem sa spunem decat ca orice calatorie, indiferent cat de scurta, isi are rostul ei.

pana si statuile iti ureaza bun venit la Oslo

La Oslo am aterizat intr-o zi ploioasa, de februarie. Zapada incepuse sa se topeasca, baltile ocupau asfaltul si trotuarele. Probabil ca daca am fi avut luxul sa petrecem acolo mai multe zile, am fi strambat de nas, nemultumiti de picaturile de ploaie. Asa insa, am scos jachetele impermeabile si umbrelele si am pornit sa vedem ce puteam vedea in trei sferturi de zi. Aveam deja o scurta lista cu lucruri de vazut, pentru orice eventualitate. Insa orasul, asa cum e el, ti se dezvaluie doar daca iti tii ochii deschisi, nu daca iti faci planuri. Nu facem parte dintre cei care cauta neaparat experiente spirituale, nu vrem sa descoperim neaparat tainele ascunse ale locurilor pe unde ajungem. Cu siguranta insa suntem dintre cei care se lasa ghidati de orasul insusi, dintre cei care asculta, dintre cei care vor urma o strada, avand incredere ca strada stie mereu incotro se indreapta.

Fotografiile de mai jos le-am facut in drum spre un loc pe care voiam sa il vedem neaparat si despre care va scriem in zilele care vor urma. Desi ne grabeam, pentru ca ziua se indrepta catre seara, ne-am bucurat de fiecare cladire, de fiecare lumina aprinsa in prag, de fiecare forma.

Pentru a vedea la dimensiune mai mare imaginile surprinse de noi, poti face clic pe oricare dintre fotografii.

Reclame

3 comentarii

  1. Citeam și, până să ajung la fragmentul în care ne promiți că o să scrii zilele următoare, eram gata să pun comentariu: dar ne scrii mai mult au nu, despre Oslo ăsta? Că poate vor să meargă și alții, să afle cum o cheamă pe tanti statuia!

    Apreciază

  2. Toate calatoriile au rost. Indiferent de cat de mult am calatorit, totdeauna o sa-mi amintesc cu placere mai mare de 2 saptamani in care am zburat cu avionul de 10 ori, vizitand pe repede inainte locuri pe continentul european, fericire extrema. A fost intens iti dai seama, trezit extrem de devreme, fuguta la aeroport, zbor, fuguta prin (pe rand, in cate o zi) Paris, Londra, Bruxelles, Amsterdam, Brasov (mai multe zile, ca deh la in orasul de bastina, e greu sa stai doar o zi) si of course, dupa fiecare calatorie, aproape zilnic, fuguta inapoi in Dublin, sa dormim cateva ore. Mai vreau! Insa urmatoarea data cred ca ne luam abonament european pe tren.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.