dans in balans si arta pe pereti

In metrou se aud subit ritmurile venite dintr-un acordeon, iar eu ma uit cu atentie in sinea mea incercand sa ma hotarasc unde sunt: la Viena sau la Bucuresti? Galbenul trenului si scaunul captusit cu plus pe care ma aflu nu reusesc sa ma trezeasca la realitate cum ma trezeste privirea uimita a tipului de langa mine. Se ridica de parca nu se mai termina, cel putin 1,90 m de om tanar si se uita curios peste capetele calatorilor, sa vada de unde vine muzica.

Mai trece o statie in ritm de Valurile Dunarii (ca doara suntem la Viena, gö?), ma ridic cu gand sa imi fac loc spre usa. Trenul franeaza si noi valsam cu totii, dar nu prea gratios, desi suntem la Viena. Trenul opreste, acordeonul trece la tango. Tocmai bine pentru miscarile care se fac in fata usi: pam-pam, tan-go, eu trec acolo, tu treci aici, cot langa corp, ne invartim pe un varf de picior, unde e bara, hai sa ma tin, porneste trenul. Aproape ca m-am mirat ca vocea care anunta inchiderea usilor nu a zis, pe un ton hotarat, Alles Walzer!  sau macar un Ole!

Ritmul izvoraste tot mai patimas din acordeon, acus-acus vine punctul culminant. Trenul franeaza, intra in urmatoarea statie, artistul isi termina melodia exact cand se deschid, dramatic, usile. Ies pe peron auzind in urma mea Dancheșion, Dancheșion. Ma intreb ce sume inregistreaza artistul la box office pana se face seara. 

Pe Mariahilferstraße nu e forfota, e inca prea devreme. A iesit un pic de soare, tocmai bun ca, atunci cand fac stanga spre Andreasgasse, sa ma ajute sa fac fotografiile astea doua:

graffiti la Viena pe AndreasgasseAndreasgasse Viena

 

Reclame