două piețe de Paște la Viena

Ne-am intors de la Varsovia si, de la aeroport, am mers direct in centru, pentru inca o intalnire scurta, dar si pentru o planificata vizita la macar o piata de Paste. Azi e deja Karfreitag, Vinerea Mare, in traditia catolica, e rost de stat acasa, facut cumparaturi, lustruit ultimele geamuri si primit familia ratacitoare, asa ca era musai, dar musai sa vedem pietele miercuri!

Am reusit sa ajungem doar la Am Hof si la Altwiener Ostermarkt am Freyung, dar zicem noi ca e in regula. Acestea sunt doua piete mici, dar dragute, la ora respectiva nu a fost nici aglomeratie. Bonus: am prins si un pic de soare, asa ca fotografiile sunt in culori vesele 🙂 .

Aceste doua piete se afla una langa cealalta, la foarte mica distanta. Se ajunge foarte usor la ele, daca mergeti pe Graben in sus, spre magazinul Julius Meinl, de unde faceti apoi dreapta.

Am Hof este, ca multe alte piete ale Vienei, incarcata de istorie. Aici se gasea in secolul al 14-lea o piata de peste si raci, mai tarziu, pe la 1418, apar si alte marfuri la vanzare, cum ar fi fructele, legumele, produse de brutarie. Intre 1842 si 1922, apoi intre 1938 si 1942, in aceasta piata s-a tinut un foarte iubit targ de Craciun, din a carui traditie se alimenteaza si in zilele noastre targul care are loc in decembrie, dar si piata de Paste despre care va vorbim azi.

In afara perioadelor de Craciun si Paste, in aceasta piata are loc in fiecare weekend, intre martie si noiembrie, o piata de arta si antichitati.

La Freyung au loc de fapt doua piete: una este Altwiener Ostermarkt si cealalta este Piata de Paste a Bio-Fermierilor. Si acest loc are o traditie indelungata, devenind inca din secolul al 18-lea loc de comert, in special alimentar. Piata bio a aparut in anul 1993 si este deschisa tot anul, vinerea si sambata, intre orele 9 si 18.

Pentru fotografii, stiti deja procedura: clic pe oricare dintre imagini pentru a deschide galeriile!

 

 

 

 

1 comentariu

Comentariile sunt închise.