unde mai fugim din Viena? hai la Burg Lockenhaus!

Burg Lockenhaus

In Lunea Pastelui am plecat dupa pranz sa vizitam castelul Lockenhaus. Nu-i foarte departe de Viena, in jur de 120 km, asa ca merge perfect pentru o excursie de o zi, sau chiar de numai o jumatate de zi, ca in cazul nostru. Drumul a durat un pic peste o ora, s-a mers bine pe S31, desi gol de tot nu era, si altii avand probabil aceleasi idei ca si noi: sa iasa la aer dupa masa copioasa 😀 .

Intentia noastra era sa vedem, printre altele, si expozitia dedicata liliecilor. N-am tinut cont insa ca era prima luni cu program de dupa vacanta, nici n-am verificat online programul. Am ajuns taman la jumatate de ora dupa ce se admisese ultimul vizitator. Mno. Motiv sa mai revenim la castel, am zis. Norocul nostru – si al altora care au ajuns odata cu noi – a fost ziua absolut superba, calda, insorita, care a facut din vizitarea curtii castelului o adevarata placere! Pai dupa atata frig si ceata, vorba cantecului, cand se-arata soarele numai de drag stai afara!

La Lockenhaus e de venit si cu copiii: expozitiile le sunt adresate si lor, au loc tot felul de intreceri cavaleresti, iar dincolo de toate astea cei mici invata istorie intr-un mod placut si distractiv. Daca intrati pe site-ul castelului Lockenhaus aveti acolo programul, in limbile germana si engleza.

Accesul in curtea castelului a fost gratuit! In curtea interioara exista si o taverna cu personal tare simpatic si amabil. N-am mancat nimic acolo, am baut insa o cafea 🙂 .

Una peste alta, mica noastra excursie a fost tare placuta. Mai avem niste povesti si niste fotografii si de pe drum, vi le aratam cat mai curand!

Alte idei pentru calatorii de o zi.

Pentru galeria de mai jos, stiti deja: clic pe oricare dintre imagini, apoi pe sagetele!

Reclame