unde mai fugim din Viena? hai la Burg Lockenhaus!

Burg Lockenhaus

In Lunea Pastelui am plecat dupa pranz sa vizitam castelul Lockenhaus. Nu-i foarte departe de Viena, in jur de 120 km, asa ca merge perfect pentru o excursie de o zi, sau chiar de numai o jumatate de zi, ca in cazul nostru. Drumul a durat un pic peste o ora, s-a mers bine pe S31, desi gol de tot nu era, si altii avand probabil aceleasi idei ca si noi: sa iasa la aer dupa masa copioasa 😀 .

Intentia noastra era sa vedem, printre altele, si expozitia dedicata liliecilor. N-am tinut cont insa ca era prima luni cu program de dupa vacanta, nici n-am verificat online programul. Am ajuns taman la jumatate de ora dupa ce se admisese ultimul vizitator. Mno. Motiv sa mai revenim la castel, am zis. Norocul nostru – si al altora care au ajuns odata cu noi – a fost ziua absolut superba, calda, insorita, care a facut din vizitarea curtii castelului o adevarata placere! Pai dupa atata frig si ceata, vorba cantecului, cand se-arata soarele numai de drag stai afara!

La Lockenhaus e de venit si cu copiii: expozitiile le sunt adresate si lor, au loc tot felul de intreceri cavaleresti, iar dincolo de toate astea cei mici invata istorie intr-un mod placut si distractiv. Daca intrati pe site-ul castelului Lockenhaus aveti acolo programul, in limbile germana si engleza.

Accesul in curtea castelului a fost gratuit! In curtea interioara exista si o taverna cu personal tare simpatic si amabil. N-am mancat nimic acolo, am baut insa o cafea 🙂 .

Una peste alta, mica noastra excursie a fost tare placuta. Mai avem niste povesti si niste fotografii si de pe drum, vi le aratam cat mai curand!

Alte idei pentru calatorii de o zi.

Pentru galeria de mai jos, stiti deja: clic pe oricare dintre imagini, apoi pe sagetele!

Anunțuri

bun venit! hai sa stam de vorba! dar, te rog, fara spam sau vorbe urate!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s