prin cafenele, la Varsovia

Stim ca e luni si ca lunea de fapt ar trebui sa scriem – poate – ceva dinamic, care sa ne motiveze la munca, la activitate, la… heirupism :D!  V-am promis insa sa mai scriem despre Varsovia (clic clic)! Asa ca scriem! Si apoi, ce daca e luni? Pai lunea nu avem voie sa bem cafea 😀 ? Sau sa ne rasfatam?

Cine citeste Blog Vienez, stie. Cine nu stia, afla acum: ne plac cafenelele. Traditionale, moderne, cuminti sau funky, nu conteaza. O cafenea ramane o cafenea: un loc, adica, unde te poti relaxa, bea o cafea buna, asculta niste muzica in surdina si purta conversatii mai mult sau mai putin intelectuale. Din punctul asta de vedere, Varsovia o duce de la foarte bine in sus: la fiecare pas intalnesti cate un loc din asta, iar cele pe care le-am vizitat noi ne-au placut tare mult. Pentru cei care vor sa stea cu nasul in telefon, ignorandu-si partenerii de distractie, sau pentru cei care vor sa se laude pe loc, pe instagram, cu prajitura mancata 😀 , exista si wifi gratuit. Peste tot. Ma rog, peste tot pe unde am fost noi, asta e clar. A, dar daca tot vorbim de internet: Varsovia are wifi public, gratuit. Da, adica pe strada. dar sa revenim la cafelele noastre.

Varsovia e un oras unde ne-am intoarce cu un singur scop: sa ii batem cafenelele! Si sa ii gustam prajiturile! Ceva din atmosfera atat de familiara a cafenelelor vieneze persista peste tot in capitala poloneza. Desigur, cele doua orase nu-s atat de departe unul de celalalt, iar istoria a pus si ea umarul la senzatia aceasta de deja-vu. Dar sa nu va inchipuiti ca vorbim aici de epigoni sau de copii ieftine. Orasul si cafenelele sale au individualitate si personalitate si, mai ales, gust!

Vorba lunga insa, strica. Mai bine va lasam in compania inca unor fotografii! Saptamana faina, dragilor!

Pentru a deschide oricare dintre galerii, clic pe un cerculet :)!

Reclame

6 comentarii

 1. Aș da și eu o fugă până la Varșovia pentru tortul ăla cu vulpiță de la Blikle!
  Abia acum îmi dau seama că, din miile de postări despre ”țări străine” pe care le-am văzut pe bloguri, aceasta este prima despre Varșovia sau oricare alt oraș polonez… Oare de ce?

  Săptămână frumoasă! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. noi mai avem o postare despre Poznan. cred ca Polonia nu e chiar asa bine reprezentata pe la targurile de turism, pe de o parte – de exemplu la Viena nu aveau nici macar un pliant pentru Varsovia! pe de alta parte, cred ca nici pentru multi dintre noi Polonia in sine nu e o destinatie turistica. noi am fost de data asta cu treaba, dar ne-am intoarce cu drag si pentru un city break!

   Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.