acasa · blog despre Viena · bunatati vieneze · ce sa mananci la Viena · culinar · miercurea fara cuvinte ca avem gura plina · retete culinare · scriu despre Viena · stil de viata austriac · totusi asta nu e un blog culinar

clafoutis cu cirese si un eveniment culinar la Viena

reteta clafoutis cu cirese

S-au copt ciresele! Asa ca dupa ce ne-am facut plinul de fructe zemoase – mancate direct din copac 😀 – am incins cuptorul si pentru un clafoutis. E drept ca prajitura asta merge facuta in orice anotimp, chiar cu fructe din congelator, insa nimic, dar absolut nimic nu egaleaza gustul si savoarea pe care o are facuta la inceput de vara, cu cirese zemoase, noi!

Ingredientele sunt simple si economicoase:

  • cirese (reteta recomanda 500 de grame, eu pun cat sa acopere fundul tavii, ba si ceva in plus 😀 )
  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar (reteta recomanda 80 de grame, noua ne place mai putin dulce)
  • zahar vanilat dupa gust (pentru mine un pliculet e suficient)
  • 100 grame de faina
  • 200 ml de lapte
  • un varf de cutit de sare
  • unt pentru uns tava in care vom coace prajitura

Procedura e simpla si eu glumesc adesea ca si clafoutis-ul, ca si Kaiserschmarrn-ul trebuie sa fi fost inventate de vreun bucatar caruia nu ii reusea aruncatul clatitelor. Sau poate ca aruncatul ii iesea, cu prinsul e mai greu 😀 ! Va sa zica, batem intai ouale cu zaharul, inclusiv cel vanilat, si cu sarea. Apoi alternam incorporarea fainii cu adaugarea laptelui, cate putin din fiecare, treptat. Dupa ce am amestecat toate ingredientele, eu las compozitia un pic la odihnit, vreo 10 sau 15 minute.

Ungem tava cu unt, punem pe fundul ei ciresele, apoi turnam aluatul. Inainte de a turna aluatul, daca il lasati ca mine la odihnit, mai amestecati-l o data, pentru o mai buna omogenizare.

Coacem la 180 de grade timp de aproximativ 35 de minute (in functie de cuptorul fiecaruia).

Se poate manca rece, de la frigider, sau cald: in orice varianta, clafoutis-ul cu cirese e o minunatie aromata!

Si pentru ca miercurea culinara aici ep blog, si va anuntam in titlu un eveniment gastronomic la Viena, daca sunteti prin oras in acest weekend, 3-5 iunie 2016, la Primarie va avea loc Vienna Food Festival. De la ciocolata la melci, de la bere la sunca bio si iaurt: veti gasi acolo cate ceva pentru toate gusturile!

Mahlzeit! Pofta buna! Si da un like paginii mele de facebook ;)!

 

 

Anunțuri

3 gânduri despre „clafoutis cu cirese si un eveniment culinar la Viena

bun venit! hai sa stam de vorba! dar, te rog, fara spam sau vorbe urate!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s