Viena pentru incepatori: amenzi de parcare la Viena si cum sa le evitam

zona parcare timp limitat

update septembrie 2016: poate te intereseaza si daca amenzile de circulatie din Austria ajung in Romania.

Una dintre cele mai dese cautari prin care se ajunge pe Blog Vienez este „amenzi de parcare la Viena”. O alta intrebare faimoasa care ii preocupa pe cititori este „ce se intampla daca nu platesc amenda de parcare la Viena„. Marturisesc ca, fara a vrea sa tin predici, aceasta a doua cautare ma cam deranjeaza, pentru eu sunt de parere ca daca ai calcat pe bec, trebuie sa iti asumi responsabilitatea. E drept ca in Austria cam ustura la buzunar daca iti lasi masina aiurea, Bucuresti-style, dar na. De fapt scopul acestui articol este sa va ofer o resursa care sa va ajute sa nu ajungeti in situatia de a lua amenzi si de a da apoi din colt in colt.

Tiefgarage parcare subterana Viena

Cel mai simplu pentru toata lumea este sa va interesati inainte de a veni aici cu automobilul daca hotelul/pensiunea/cladirea unde va veti caza va ofera si posibilitati de parcare si la ce pret. Daca nu exista acolo o parcare proprie, intrebati care e cea mai apropiata parcare publica. In principiu, parcatul masinii la Viena este o afacere destul de costisitoare, dar sunt si locuri unde puteti iesi destul de ieftin. O parcare pe care v-as sfatui sa o evitati din start este cea de la Schoenbrunn, e scumpa ca aurul 😀 . Cea de la Museums Quartier insa, de exemplu, e destul de acceptabila ca pret. Asta in ideea ca veniti la Viena, lasati masina intr-o parcare si va deplasati prin oras folosind transportul in comun, aceasta fiind de departe cea mai avantajoasa optiune, daca e sa punem cap la cap toate costurile.

La ce trebuie sa fiti atenti insa daca alegeti sa va deplasati cu masina intre obiectivele turistice din oras? In primul rand, asa cum era de asteptat, la semnele care sunt plasate pe strada, daca nu mergeti intr-un garaj ca sa lasati masina acolo. O sa intalniti foarte des Kurzparkzonen – zone in care se poate parca numai o perioada limitata de timp, care poate varia intre 1,5 h si 2 h, si care de obicei sunt cele mai mari surse de amenzi. Ca de exemplu, restrictiile pe care le veti intalni sunt dupa cum urmeaza:

  • In districtele 1 pana la 9 si districtul 20 parcarea pe termen scurt se aplica in zilele saptamanii, de luni pana vineri, de la 9 AM la 10 PM.
  • In districtele 12, 14, 15, 16 si 17 parcarea pe termen scurt se aplica de luni pana vineri, atunci cand acestea sunt zile lucratoare (deci nu cand este sarbatoare) de la 9 AM la 7 PM.
  • In zona din jurul Stadthalle (situata in districtul 15) parcarea pe termen scurt se aplica de la 9 AM la 10 PM in zilele lucratoare si de la 6 PM la 10 PM in weekend (sambata si duminica) si zilele de sarbatoare.

Daca alegeti sa va lasati masina pentru acest interval, trebuie sa stiti ca parcarea nu este gratuita, ci va trebui fie sa luati un bilet online, cu ajutorul mobilului, fie de la automatele situate in apropiere.

Atentie si la zonele de parcare rezervate special pentru riverani si persoanele cu handicap. In aceste zone NU puteti parca nici daca aveti bilet! Amenda este sigura! Aceste locuri exista in districtele 1, 2, 4, 6, 7, 8 si 9. Linkul subliniat mai sus este in germana, dar chiar daca nu cunoasteti limba, tineti minte acest panou, care marcheaza zonele respective:

parcare numai pentru riverani Viena

Ca sa nu mai lungim discutia, puteti obtine mai multe informatii si de pe acest website.

Daca sunteti in cautare de informatii referitoare la unde sa platiti amenda de circulatie / parcare din Viena, poate va este de folos acest site.

Poate te intereseaza si UNDE sa platesti amenda de parcare sau trafic luata in Viena.

Pentru ponturi zilnice despre ce se mai intampla prin Viena, va invit sa dati like paginii mele de Facebook.

–––––––––––––––––––––––––

Blogul Vienez si autorii sai nu isi asuma nicio responsabilitate pentru informatiile furnizate mai sus. Este in responsabilitatea fiecarui cetatean sa cunoasca reglementarile in vigoare si sa se informeze si pe canale oficiale.

Anunțuri