Viena pentru incepatori: 3 locuri unde poti gasi suveniruri vieneze simpatice

unde cumparam suveniruri la Viena

Voi ce va aduceti din calatorii? Magneti de frigider? Papusi imbracate in haine traditionale? Bijuterii artizanale? Tricouri cu logo? Portelan? Condimente?

In ultima vreme noi preferam suvenirurile comestibile 😀 , iar pe langa ele mai cumparam probabil un magnet de frigider si cam atat. Rar de tot mai cumparam si altceva, cum a fost de exemplu acum, in Muntenegru, cand am luat un tricou de la Hard Rock Cafe Podgorica, pentru ca na, intelegeti. Cine merge la Hard Rock Cafe in Podgorita 😀 ?

Cand vine vorba de Viena, problema cu suvenirurile se complica, iar asta pur si simplu pentru ca sunt atatea variante incat nu stii ce sa alegi. Despre suvenirurile comestibile pe care le puteti lua de la Viena am sa va scriu alta postare, azi insa am sa va povestesc numai despre 3 locuri din oras de unde puteti cumpara niste suveniruri simpatice, haioase si un pic altfel, poate, decat cele cu care ne-am obisnuit pana acum.

Un loc unde eu merg des mai ales pentru carti este libraria Morawa de pe Wollzeile. Daca sunteti pe langa Stephansdom, libraria asta e doar la un pas. Am vazut acolo niste magneti de frigider simpatici, care surprind foarte bine spiritul vienez.

O multime de nebunii, de la cutter de biscuiti in forma Rotii Mari din Prater, la cana cu Sigmund Freud, puzzle cu snitel :D, portofel sub forma de chifla imperiala sau farfurii sub forma cartonului din care se mananca pe strada carnatii gasiti la The Vienna Store, pe Herrengasse 1.

Daca nu ati gasit nimic care sa va placa inca, mai aveti o sansa: Vienna to go, care se va redeschide curand pe Linke Wienzeile 40. Aici chiar au toate nebuniile inutile ale pamantului, unele dintre ele legate si de Viena 😀 . In momentul reinaugurarii, musai sa ii faceti o vizita!

Ce sa mai zic in plus? Spor la cheltuit banii pe nimicuri 😀 si sedere placuta pe la noi, in ciuda vremii asteia!