Viena pentru incepatori: 8 feluri de mancare tipic vieneze pe care nu ar trebui sa le ratezi

Ah, Viena! Orasul valsului, artei si… snitelului! Dupa atatea vizite la muzeu si plimbari prin oras, oricarui calator i se face foame! Daca nu vrei sa mananci pe strada, sprijit de un colt de chiosc de carnati, te poti opri la un restaurant, eventual unul care are si o simpatica gradina umbroasa. Hai sa vedem ce mancaruri tipic vieneze poti manca in capitala austriaca! Imi veti permite, sper, sa trec peste capitolul schnitzel, el fiind mai mult decat evident 😀 .

  1. Tafelspitz. Bucati fragede de carne de vita, fierte intr-o supa minunata.
  2. Rindsgulasch. Gulas de vita. V-am mai zis oare ca vienezilor le place poate cel mai mult carnea de vita?
  3. Wiener Erdäpfelgulasch mit Würsteln. Gulas vienez de cartofi, cu carnaciori.
  4. Schweinsbraten mit Sauerkraut und Knödel. Friptura de porc cu varza acra (diferita de cea romaneasca) si galuste de paine. OK, si porcul e la putere in bucataria traditionala vieneza 😀 .
  5. Schinkenfleckerl mit Salat. Paste fainoase cu sunca si salata.
  6. Hausgemachte faschierte Laibchen. Zic chiftele si am zis tot. Uneori cu sos, alteori insotite de Erdäpfelpüree und Röstzwiebeln, adica de piure de cartofi si ceapa prajita. Da, stiu, nu e nimic pentru sfiosi sau vegetarieni pe lista asta 😀 !
  7. Geselchtes vom Schwein. Carne de porc fiarta si afumata, insotita fie de salata de cartofi, fie de salata verde, ori o alta garnitura. Ah, da, uneori si alaturi de hrean iute, proaspat ras.
  8. Zwiebelrostbraten. Friptura de vita, la cuptor, in sos de ceapa. Cel mai adesea insotita de cartofi la tigaie.

Mahlzeit! Pofta buna!

ps: acu’ daca am mancat, hai si pe Facebook! ori pe instagram :D!

Reclame

8 comentarii

Comentariile sunt închise.