un deliciu de vara: spaghete cu sos usor de dovlecei

Unii dintre voi mi-ati scris ca e cald, tare cald la voi. Stiu ca e cald, am fost in weekend in Romania, insa marturisesc ca m-am bucurat de caldura aceea. La noi vremea e sucita, cum v-am tot spus pana acum, ba e cald, ba e din nou frig, brusc, incat nu mai stim ce haine sa scoatem din dulapuri si ce planuri culinare sa mai facem. Dupa bunul meu obicei, ma apuca sa dau drumul la cuptor cand e caldura mai apriga si pun pe masa gustari reci cand ploua. Dar ne-am obisnuit deja cu acest contratimp, asa ca nu mai caut decat gusturi si arome, lasand total deoparte coordonarea cu starea meteo.

O farfurie de spaghete insa ma gandesc ca merge oricand, indiferent de cat de cald e. Pana la urma, pastele fierb repede, nu se face preeeaaaa cald in bucatarie, iar aromele sosului pe care vi-l propun astazi sper sa va cucereasca si pe voi! In plus, totul va fi gata in maximum 10 minute, caci puteti face sosul in timp ce fierb spaghetele!

Avem nevoie de:

  • aprox. 80 de grame de spaghete de persoana. Se poate sa fi fost mai mult insa 😀
  • 1 dovlecel mai marisor
  • 1 catel de usturoi, maruntit
  • 2 bucati rosii uscate
  • fulgi de chilli
  • patrunjel
  • sare, piper dupa gust
  • o lingura ulei de masline sau ulei in care stau rosiile uscate

Apai procedura e simpla: spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.

Pentru sos am dat intai dovlecelul pe razatoare. Apoi am incins uleiul intr-o tigaie mare si cand a inceput sa sfaraie usor am pus acolo usturoiul zdrobit si fulgii de chilli. Dupa cateva secunde, cat sa aiba timp usturoiul si chilli sa isi lase aromele, dar sa nu se prajeasca, am pus si dovlecelul. Am amestecat si am adaugat si rosiile uscate taiate cubulete mici, apoi sarea si piperul, dupa gust. Cum nu voiam sa prajesc ingredientele, ci doar sa le inmoi un pic, avand intentia ca sa ramana si ele un pic al dente, intregul proces nu a durat prea mult. Poate doua, trei minute. Cand dovlecelul a devenit un pic translucid, am adaugat si patrunjelul taiat marunt si am luat tigaia de pe foc.

 

Spaghetele s-au fiert si ele rapid, le-am scurs si le-am pus in tigaie, peste sosul de dovlecei, amestecand usor pentru a distribui cat mai omogen sosul.

In farfurii am adaugat cubulete de rosii proaspete, atunci taiate, si feliute subtirele de salsiccia. Daca vreti un preparat vegetarian, sariti partea cu salsiccia. Va fi la fel de bun, fara indoiala!

Un vin rose, sec, a completat de minune cina.

Simplu, usor, de vara, cu arome minunate de iunie. Ce sa poti cere mai mult de la o cina 🙂 ?

Sper ca e de inteles ca poze personale cu produsul finit nu am :D, s-au batut tatarii la gura noastra de bune ce au fost spaghetele astea 😀 !

Pofta buna! Mahlzeit!

spaghete cu sos usor de dovlecei
stock photo. ca asa cere la manual 😀