Austria pentru incepatori: weekend la Aflenz

Cand vrei sa scapi de dogoarea orasului, cel mai bine fugi din Viena spre munte. Austria, fiind o tara destul de mica, mai ales daca o comparam cu Romania, ofera prin asta avantajul distantelor relativ mici si, desigur, usor de parcurs datorita autostrazilor.

Weekendul trecut era cat pe ce sa dam cu zarul, in incercarea de a da un raspuns intrebarii unde fugim din Viena. Locuri frumoase de vizitat in Austria sunt berechet, greu a fost doar sa punem degetul pe harta si sa alegem unde. Pana la urma zarul nu a fost chiar zar, pentru ca am avut niste treaba vineri, din nou, la Bruck an der Mur. De acolo nu mai era decat un pas pana la Aflenz Kurort (care s-ar putea traduce prin statiunea Aflenz), asa ca am profitat de aceasta ocazie pentru a vizita una dintre cele mai populare si mai frumoase zone turistice din Austria: Alfenzer Bürgeralm. Desi zona este renumita mai ales pentru posibilitatile de schi pe care le ofera pe timpul iernii, nici vara nu e mai prejos aici.

Din micuta localitate Aflenz Kurort (de fapt acum parte a unei comune mai mari, Marktgemeinde Aflenz, alcatuita din mai multe sate, ca sa explic un pic in termenii administrativi romanesti), un loc extrem de cochet si pitoresc, asa cum veti putea vedea si din fotografiile de mai jos, se poate merge sus pe munte pe o gramada de trasee, de dificultate usoara spre medie. Va voi atasa si harta scanata a acestor trasee in postarea pe care o voi dedica zilei de sambata si urcatului pe munte.

Pentru astazi, iata cateva fotografii facute vineri seara, destul de tarziu, cand am ajuns acolo. Mi-ar fi placut sa mai stam, totul era asa calm si linistit, iar casele si gradinile cred ca sunt absolut splendide in lumina soarelui!

Voi unde fugiti din orasul in care stati cand vreti sa evadati pe undeva?