Viena pentru incepatori: 3 posibilitati pentru a ajunge de la aeroport in oras

Viena cum ajung de la aeroport in oras

La Viena, sistemul de transport in comun e foarte bine pus la punct si in general foarte punctual. De aceea, de la aeroport e foarte usor sa ajungi in oras, si, desigur, si din oras la aeroport.

De la aeroport ai posibilitatea sa iei autobuzele Vienna Airport Lines catre Westbahnhof (Europaplatz), sau catre Mortzinplatz/ Schwedenplatz. Pe timpul zilei autobuzele circula la un interval de jumatate de ora. Pot fi luate de la peroanele care se afla in fata aeroportului, cand iesiti, de exemplu, pe langa McDonalds. Biletul se cumpara direct de la sofer, bagajele voluminoase se vor pune in portbagajul autobuzului. Biletul costa 8 euro pentru o directie, sau 13 euro tur-retur. Pentru copii pretul este 50% din pretul biletului pentru adulti.

Mai poti lua si CAT – City Airport Train. Biletul e ceva mai scump, 11 euro pentru o directie (atentie, puteti cumpara si bilet tur-retur!), dar din cate ne anunta site-ul, copiii pana la 14 ani calatoresc gratuit. Trenurile parcurg distanta pana in oras in doar 16 minute, fara alte opriri.

Preferatul meu ramane insa S-Bahn-ul S7, nu pentru confortul extraordinar oferit, ci pentru ca e cel mai ieftin 😀 , si, comparativ cu autobuzul, calatoria dureaza mai putin timp. Pana in oras biletul costa 4,40 euro. Puteti vedea AICI programul pe ore si statii.

Desigur, mai exista si posibilitatea inchirierii unei masini de la aeroport, sau deplasarea cu taxiul ori cu trenul regional ICE, insa despre acestea vom discuta probabil alta data.

Calatorie placuta si distractie pe cinste va doresc!

UPDATE 22.05.2017:

O alternativa grozava, pe care noi o folosim din ce in ce mai mult, este deplasarea cu trenul railjet de la aeroport la Gara Centrala – Hauptbahnhof din Viena. Este extrem de folositor cand ai cazarea aproape de zona garii, sau pe linia de metrou U1, cu care ai legatura directa de la gara. Si, desigur, cand ai de luat un tren spre o alta destinatie.

Cum experientele mele cu aplicatia Scotty nu au fost mereu cele mai simpatice, merg intotdeauna direct pe site-ul companiei feroviare austriece ÖBB www.oebb.at (va las direct linkul in engleza) si verific acolo mersul trenurilor.

cu trenul de la aeroportul Schwechat la Gara Centrala Hauptbahnhov VienaDupa cum vedeti, conexiunile sunt extrem de prietenoase ca frecventa, asa ca sper ca aceasta informatie va va fi si voua de folos!

Preturile se gasesc in dreptul fiecarei legaturi, acolo unde este mentionat „Ticket and prices”, iar biletele se pot cumpara lejer online, inca de acasa!

In prezent biletul costa 3,90 euro, iar calatoria de la aeroport pana la Gara Centrala Hauptbahnhof dureaza doar 15 minute, ceea ce mi se pare absolut grozav!

Reclame

4 comentarii

Comentariile sunt închise.