primele impresii de la Riga

Zilele sunt lungi la Riga: orele 21.30 si inca e lumina, cam asa cum e pe la noi inca la 7 seara in perioada asta. Nu-ti vine, deci, sa mergi prea repede la culcare, chiar daca te dor picioarele cat ai umblat prin oras. Sunt multe, multe de vazut, de la cladirile Jugendstil/ Art Nouveau, la stradute inguste, cafenele, magazine, muzee si mult chihlimbar. Prima impresie a fost ca aduce cumva cu Copenhaga, acum nu mai sunt asa sigura. Cert e ca aerul acela al nordului e prezent si aici.

Nu ma asteptam sa fie atat de plin de turisti, si nu ma asteptam sa fie asa plin de turisti care vin sa isi faca aici petrecerea burlacilor si, in consecinta (?), sa bea mult, extrem de mult. Asta in conditiile in care berea se invarte undeva de la 3,5 – 4 euro in sus. (Desigur, petrecaretii se apuca apoi sa cante (urle?) pe strazi pe la 3 noaptea, taman cand turistul cumintel doarme cel mai bine in patul lui confortabil de hotel – da, da, carcotesc, nu vi se pare 😀 ).

Dintre sutele de poze pe care le-am facut, habar nu am cum o sa fac o selectie la intoarcere. Mai jos sunt 3 fotografii care au ajuns si pe instagram, facute cu telefonul. Prima e vederea din camera noastra de hotel. A doua e un parc ce ne-a placut mult. Iar ultima e kilogramul de scoici pe care l-am mancat la o terasa mica, ascunsa intre zidurile vechiului oras. Poate scoicile care ocupa nr. 2 intr-un top neoficial al celor mai bune scoici mancate vreodata. 18 euro, sos picant de vin. Restul (inclusiv faptul ca probabil fetzele noastre incantate au atras cel putin alti 10 turisti acolo – trebuia sa cerem bonus de publicitate 😀 ) este de nepretuit 🙂 .

Revin cu povesti curand!

RigaRiga si parcurile ei verzice mancam la Riga - scoici in sos picant de vin

 

 

3 comentarii

  1. Uau, ce bine arata scoicile, dar si peisajul! Nu m-am gandit la Riga niciodata ca la o destinatie de vacanta. 🙂 Dar, din ce-am vazut in cele 3 poze, mai ca m-as duce. 🙂 De prospectat. Multumesc, astept cu nerabdare si postarea urmatoare.

    Apreciat de 1 persoană

  2. începutul postării tale mi-a amintit de treaba asta: o prietenă româncă s-a măritat cu un columbian, au locuit în Columbia şi luna asta au aterizat la Iaşi. columbianul e încă în stare de şoc, pentru că la el acasă la ora 6 seara e întuneric. la Iaşi vara, nu. 😀

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.