Viena pentru incepatori: suveniruri comestibile pe care poti sa le iei cu tine de la Viena

ce suveniruri cumpar de la Viena

De fiecare data cand sunt intrebata ce as putea sa cumpar bun de la Viena, ridic un pic din umeri in sinea mea, asa cum va spuneam si in cealalta postare despre suvenirurile dulci. Si ridic din umeri nu pentru ca nu stiu, si nici pentru ca mi se pare o intrebare inutila, ci pentru ca si eu imi pun aceeasi intrebare cand calatoresc, mai ales prin tarile care sunt vecine. Nu de alta, dar e foarte posibil ca ceva ce imi face mie cu ochiul prin magazine sa se gaseasca si acasa – globalizarea, bat-o vina, si comertul liber :D. Si totusi, si totusi! Cu riscul de a ma repeta, tin sa spun iar si iar si iar ca, desi, de exemplu, pot gasi si acasa ciocolata, ori chiar ciocolata aia, tocmai kilometri pe care ii acumuleaza produsul respectiv la mine in geanta constituie farmecul inefabil :D.

OK, dar gata cu filosofia ieftina la ceas de dimineata, si hai sa vedem ce suveniruri comestibile – altele decat dulciurile – poti lua cu tine de la Viena.

Ai putea lua niste

ulei de samburi de dovleac, sau Kürbiskernöl 

pe numele lui neaos. Cauta insa unul bun, chiar daca e un pic mai scump. Nu te bucura de pretul mic al uleiului acestuia vandut sub vreo marca proprie a vreunui supermarket, pentru ca s-ar putea sa verifici zicala aceea cu scumpul mai mult pagubeste. Uita-te atent pe eticheta sa fie si cuvantul Steiermark pe acolo, caci adevaratul ulei din regiunea asta, Stiria, vine.

Ai mai putea lua niste

mustar (clic!)

asa cum ti-am mai povestit si alta data.

mustar vienez pentru carnati

Ai mai putea lua niste sticlute micute si dragute cu

snaps sau lichior

De la snapsul de fructe la lichiorurile de ciocolata (Schokobananen sau Mozart sunt recomandarile cele mai dese ale prietenilor mei 😀 ), ai de unde alege!

Ai mai putea cumpara diverse soiuri de

branza si Liptauer

Austriecii au si ei multe soiuri de branzeturi faine si gustoase, de la cele maturate in bere, pana la cele in forme simpatice, ori cu nume neobisnuite, cum ar fi Geheimratskäse 😀 – branza sfetnicului de taina 😀 . Liptauer, pe de alta parte, este o crema de branza despre care eu as zice ca face parte din categoria pacatelor culinare gustoase, dar nu foarte sanatoase, pe care ni le mai permitem din cand in cand 😀 .

soiuri de branza din Austria

Ai mai putea cumpara si niste

sare cu diverse condimente

Cum ar fi cea de la Bad Ischler, care e produsa in Austria.

Toate acestea pot fi cumparate de la orice supermarket.

ce pot sa iau cu mine din Viena Austria - suveniruri comestibile