ce sa vezi la Ravenna? in primul rand niste mozaic, apoi niste mozaic si iar niste mozaic!

domus-dei-tappeti-di-pietra-din-ravenna

Calatoriile in care ajungi sa poposesti pentru scurt timp in mai multe locuri au avantajele si dezavantajele lor. Pe de o parte, vezi mai multe locuri. Pe de alta parte, petreci mai putin (mult prea putin) timp in locurile prin care ajungi. Asta te invata sa fii mai bine organizat, mai selectiv.

Cam asa se intampla si in cazul nostru, cu mentiunea ca lasam un 10% pentru inspiratii de moment. La Ravenna inspiratia de moment a fost plimbarea fara de tinta pe stradute, cum va povesteam ieri, dar si vizitarea a inca unei biserici cu mozaicuri, pe care nu o aveam trecuta in planul initial. Care plan initial includea:

  • Muzeul Arhiepiscopal (cu capela Sant’Andrea si tronul de fildes – aici trebuie sa mustacesc a nemultumire si sa remarc ca elefantii de la care a provenit tot fildesul ala puteau fi foarte bine lasati sa traiasca in pace, chiar nu inteleg de ce trebuie omorate niste animale daca pe niste unii ii chinuie talentul artistic. Te poti foarte bine exprima si in alte materiale necauzatoare de suferinte pentru altii, eh? ),
  • Baptisteriul Neonian (care mai este cunoscut si sub numele de Baptisteriul Ortodox),
  • Basilica Sant’Apollinare Nuovo,
  • Basilica San Vitale,si
  • mausoleul Gallei Placidia.

mozaicuri la Ravenna

Ce am adaugat a fost Domus dei Tappeti di Pietra si bine am facut! Cum am aflat si de biserica asta? Nu din sesiunile noastre de informare de pe internet, ci din niste prospecte pe care le-am vazut pe strada.

Toate obiectivele enumerate mai sus ca parte a planului initial sunt comasate in complex de vizitare, ai un singur bilet pentru toate, care este valabil 7 zile si care costa 9,50 eur la pret intreg.

cat costa sa vezi mozaicurile de la Ravenna

Inainte de intrarea la fiecare obiectiv se va perfora biletul asa cum vedeti in fotografia de mai sus.

Poze se pot face doar in 4 din cele 5 obiective cuprinse in bilet, exceptia fiind Muzeul Arhiepiscopal. Desigur, toate pozele trebuie facute fara blitz!

portretul imparatesei Theodora la Ravenna

Despre Domus dei Tappeti di Pietra gasiti informatii aici si va recomand cu caldura sa vizitati si acest loc daca ajungeti pe la Ravenna.

 

Reclame