Viena pentru incepatori: inceput de octombrie in Lainzer Tiergarten

1 octombrie a fost o zi plina. Plina si de soare, dar si de activitati pentru noi. De dimineata (dis-de-dimineata!), pe la orele 8, am pornit spre Lainzer Tiergarten, ca sa ne bucuram de aerul proaspat si tare al toamnei vieneze, dar si de culorile copacilor. Am ales sa facem de data aceasta traseul cel mai lung, si trebuie sa spun acum ca decizia a fost minunata. Am reusit sa vedem si un porcusor salbatic si ne-am bucurat. Am vorbit cu oameni pe drum, am schimbat impresii, ne-am urat buna dimineata. Pranzul l-am luat la Rohrhaus – daca vreti un snitel bun-bun si maaare si fraged la interior, dar crocant la exterior, apai aici il gasiti cu siguranta 😀 .

Asa ca daca sunteti in cautare de locuri frumoase de vazut la Viena, va recomand cu drag sa vizitati Lainzer Tiergarten. O sa vedeti si multe animale, caci nu degeaba ii zice gradina zoologica, dar nu o sa le vedeti in custi, ci in mediul lor natural. O sa va bucurati de natura cu tot ce are ea mai bun: flori, copaci, aer proaspat. Iar traseele de drumetie o sa va puna sangele in miscare in cel mai placut mod 🙂 – harta o gasiti AICI.

Accesul este gratuit, pe minunat pentru copii. Atentie insa, nu aveti voie sa luati cainii cu voi!

Va doresc un octombrie minunat, dragilor!

Pentru a deschide galeria, clic pe oricare dintre fotografii.

5 comentarii

 1. Lainzer Tiergarten pare a fi undeva la granita intre gradina zoologica si rezervatie naturala (mai degraba spre ultima varianta).
  M-am uitat pe harta si gradina este la 14 km de centrul Vienie!
  Intotdeauna mi-a placut inclinatia popoarelor germanice de a pastra natura cat mai intacta foarte aproape de zonele locuite! Avem de invatat de aici!

  Apreciat de 1 persoană

  1. exact asa e, Trivo. o bucata mare e chiar rezervatie naturala unde nu se permite deloc accesul. partea de gradina zoo se datoreaza faptului ca unele animale sunt hranite si se are grija de ele si li s-a delimitat arealul in care se pot misca. in rest, nimeni nu le deranjeaza cu nimic. tocmai in acest sens accesul cu caini nu este permis.

   Apreciază

Comentariile sunt închise.