Viena pentru incepatori: mustarologie austriaca aplicata (5)

ce sa cumpar de la Viena ca suvenir

Nu v-am mai scris cam de mult in seria asta, dar gata, azi vin cu o istorioara noua legata de mustar! Va spun de la inceput: astea doua tipuri de mustar sunt favoritele mele. Si, cu toate ca se gasesc si la tuburi mai mici, in casa noastra, mai ales vara cand e sezonul gratarelor, o sa le avem mereu in camara in varianta de bidonas cu 500 gr 😀 .

Cel cu tarhon (Estragon Senf) este iute, dar nu foarte-foarte iute, e facut din boabe de mustar galbene si maro, si merge minunat cu peste si carne.

Mustarul ca la Krems (Kremser Senf) chiar vine din orasul al carui nume il poarta. Boabele de mustar nu sunt macinate, ci se regasesc, zdrobite, in textura lui. Acesta e un mustar dulce, usurel picant, iar reteta originala chiar isi are data de nastere in anul 1841, cand a fost creata de familia Hietzgern. In compozitia acestui mustar intra chiar si must! E minunat in special cu carnati, dar nici langa carne nu-i sta rau!

Alte postari din aceasta serie se gasesc AICI 🙂 !

mustar delicios din Austria

 

Reclame