Viena pentru incepatori: in drumetie prin podgoriile vieneze

612 hectare de podgorii. 2,1 milioane de litri de vin, care ajung in pivnite anual. Asta spun statisticile despre productia vieneza de vin. Da, da, vieneza. Caci Viena este singura capitala din lume care are o asa insemnata productie de vin. Acum zece ani, ca sa celebreze atat pasiunea vienezilor pentru vin, dar si ca sa atraga atentia localnicilor si turistilor asupra licorilor minunate care se produc aici, municipalitatea a initiat Wien Weinwandertage – adica zilele vieneze ale drumetiilor prin podgorii. Un prilej minunat de relaxare, de degustare, de placere. Anul acesta am inceput deci luna octombrie cu plimbari frumoase prin natura: intai in Lainzer Tiergarten, apoi, incetisor, prin Ottakring, sus pe dealuri. Cu o priveliste minunata asupra orasului, sirurile de vita de vie ne-au intampinat pline de oameni ca un stup de albine. Veselie si bucurie, toate acompaniate de cele mai bune vinuri. Am degustat cate un pic din aproape fiecare, am luat si cate ceva de mancare.

La dispozitia plimbaretilor au fost trei rute: Ottakring, Neustift am Walde spre Nußdorf si Strebersdorf nach Stammersdorf. Noi am ales ruta cea mai mica, Ottakring, si pentru ca ne-am gandit ca vom fi nu tocmai fresh dupa drumetia de dimineata, dar si pentru ca era singura ruta circulara. Prezenti pe aceasta ruta au fost Schloss Wilhelminenberg, podgoria Stippert, podgoria Leitner si Best of Wiener Weinpreis 2016. Cum ne-am rasfatat dupa ce am pornit de la Schloss Wilhelminenberg, vedeti mai jos :).

LE: traseele si datele pentru 2017 le gasiti AICI.

Pentru a deschide galeria, clic pe oricare dintre fotografii 🙂 !

 

2 comentarii

  1. De câte ori am trecut cu mașina, fie spre Viena, fie spre Praga, am admirat nesfârșitele podgorii, ordonate și îngrijite, întinse pe toate dealurile austriece.
    Revenind acasă, am privit cu jale bălăriile ce acoperă mai toate câmpurile și dealurile…

    Apreciază

Comentariile sunt închise.