Viena pentru incepatori: trei piete de Craciun mai putin cunoscute

ce sa fac la Viena in decembrie

ce sa fac la Viena in decembrie

Carcotim sau nu, ne dam a fi Grinch sau nu, un lucru trebuie sa admitem: are si Craciunul farmecul sau! Desigur, cand clica supermarketurilor incepe cu colinde si turta dulce inca de prin septembrie, nu ne ramane altceva de facut decat sa ridicam o spranceana a nedumerire si sa ne intrebam pentru a milioana oara cand o sa vina si acel moment cand o sa ne aflam intr-o continua pregatire pentru Craciun, din ianuarie pana in decembrie. Si apoi de la capat. Eventual punandu-i niste coarne de ren si iepurasului de Paste, pentru ca, hei, nu-i asa, si iepurii pot trage la sanie! Chiar daca nu e zapada, pentru ca, ati vazut, intre timp sunt concursuri de sarituri cu schiurile si pe iarba, si daca ei pot, putem si noi, caci oameni suntem cu totii!

Dar divaghez.

Venisem de fapt aici sa va spun ca dincolo de pietele de Craciun consacrate, despre care v-am povestit deja pe blog, va mai recomand trei alte piete mici, dar fermecatoare. Cel mai probabil nu vor fi atat de aglomerate ca cele din centru, dar mai poti zice ceva sigur in zilele noastre?!

Una dintre aceste piete se afla la Schloss Wilhelminenberg, adica exact acelasi punct de unde am plecat in drumetia prin podgoriile vieneze in prima zi de octombrie (cand zboara timpul asta asa?!). Va sa zica, dincolo de lucrurile obisnuite pe care vi le poate oferi o piata de Craciun vieneza, aici aveti bonus o panorama impresionanta, superba si grozava 😀 asupra Vienei. Liniile 46A si 46B va duc acolo foarte usor, pana pe data de 23 decembrie. Pentru copii veti gasi acolo ponei si un trenulet, pentru cei mari concerte, iar pe 6 decembrie vine si Sf. Nicolae!

A doua piata mai putin cunoscuta este, literalmente, o piata :D, caci ofera, in cadru festiv, multe bunatati de la fermele din imprejurimi. O gasiti la Theatermuseum, de pe 8 pana pe 11 decembrie, intre orele 11-18, la adresa Palais Lobkowitz, Lobkowitzplatz 2, 1010 Viena.

A treia piata pe care v-o recomand azi este cea din Türkenschanzpark. De pe 11 noiembrie pana pe 24 decembrie va puteti bucura acolo de o atmosfera romantica, puteti admira sau cumpara obiecte hand-made, sau, duminicile, de la ora 14, puteti participa la un show cu… baloane de sapun! Puteti ajunge la aceasta piata de Craciun cu autobuzele 10A, 40A sau 37A, cu care mergeti pana la statia Dänenstraße (BOKU).

ße Dänenstraße

6 comentarii

Comentariile sunt închise.