Viena pentru incepatori: Wiener Christkindlmarkt – Piata de Craciun din fata Primariei

la-piata-de-craciun-din-fata-primariei-din-viena

E drept, poate ca din motive sentimentale, piata asta de Craciun e pentru mine una dintre cele mai frumoase, desi este si una dintre cele mai aglomerate. Imi place Primaria iluminata, imi place agitatia de acolo, imi plac decoratiunile luminoase si mirosul de punsch, imi placeau pomii impodobiti (anul asta nu i-au mai inzestrat cu luminite, insa), imi place parcul, imi plac chioscurile, chiar daca in niste ani m-am plans ca sunt aceleasi, de fiecare data. Sa fie. Caci uite, anul asta cand chiar au schimbat ceva, suntem cu totii, pe aici, nemultumiti 😀 . Si pentru ca vorbeam de schimbari, anul acesta nu se mai tine Atelierul Pruncusorului Isus (Christkindls Werkstatt), fiind inlocuit cu un atelier de decorat turta dulce si cu unul pentru scris scrisori pruncului Isus (aici el fiind cel care aduce cadourile, nu Mos Craciun 😀 , ati notat, da 😀 ? ).

wiener-christkindlmarkt-la-piata-de-craciun-din-fata-primariei-din-viena

Piata se afla vis-a-vis de Burgtheater, o cladire si o institutie emblematica pentru Viena, dar si pentru Austria. Statiile de metrou ale liniilor U2 – Rathaus si U3 – Volkstheater se afla in imediata apropiere a acestei piete, dar puteti veni aici si cu tramvaiul, oricare dintre numerele 1, 2, 71 sau D, pana la statia Stadiongasse/ Parlament, ori cu 1, 71 sau D pana la statia Rathaus/ Burgtheater. Caci da, si Parlamentul e aici in apropiere, deci puteti bifa multe obiective turistice dintr-o data.

Daca sunteti cu masina, aveti doua parcari subterane pe care le puteti folosi in imediata apropiere, dar si cateva un pic mai departe, asa cum puteti vedea pe harta de mai jos. Daca nu stiti germana, tineti minte ca Rathaus este Primaria.

unde-parcam-in-viena-pentru-piata-de-craciun-de-la-primarie-rathaus

Acestea fiind zise, va doresc distractie placuta la fata locului, sau sa va bucurati de imaginile pe care vi le-am adus, daca sunteti prin alte parti 🙂 !

Blogul Vienez este si pe facebook!

Reclame